You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Statul Queensland, potential candidat la organizarea Jocurilor Olimpice si Paralimpice din 2032

Queensland, cel de-al doilea stat ca marime din Australia, situat in nordul-estul continentului, intentioneaza sa-si depuna candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice si Paralimpice de vara din 2032.

Annastacia Palaszczuk, premierul Queensland, urmeaza sa se intalneasca cu Thomas Bach, presedintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), la Lausanne, pentru o discutie hotaratoare inainte de depunerea oficiala a candidaturii.

La intalnirea cu liderul olimpismului mondial, Annastacia Palaszczuk va fi insotita de John Coates, presedintele Comitetului Olimpic Australian, membru al CIO, de Adrian Schrinner, primarul orasului Brisbane – capitala Queensland, de Ted O´Brien reprezentantul Commonwealth-ului, membru al Parlamentului Fairfax si John O´Neill, presedintele grupului Star Entertainment, una dintre cele mai mari companii de divertisment din Australia.

Palaszczuk s-a intalnit saptamana trecuta cu Coates, in timp ce oficialii si politicienii din regiune au pus la punct un plan prin care sa asigure drepturile de gazduire pentru Jocurile din 2032.

Capitala Brisbane ar fi orasul candidat pentru gazduirea Jocurilor, in timp ce competitiile ar putea fi organizate in Gold Coast, unde a avut loc editia 2018 a Jocurilor Commonwealth, Townsville, Logan City, si insulele Whitsunday si Cairns.

Galerie foto