You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Gemenii Robert si Gabriel Burtanete, primii frati din istoria gimnasticii romanesti pe podium la acelasi aparat - VIDEO

Se intampla si in Romania!

In anii 2000, gemenii americani Paul si Morgan Hamm uimeau lumea cu rezultatele lor in competitiile de gimnastica. Apogeul l-au atins in 2004, la Atena, cand impreuna au urcat pe treapta a doua a podiumului olimpic cu echipa Statelor Unite ale Americii. Mai mult, la aceeasi editie a JO, Paul a cucerit titlul olimpic la individual compus.

15 ani mai tarziu, in 2019, intr-o intrecere olimpica dar de tineret, mai exact la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) care a avut loc la Baku, in Azerbaidjan, doi frati gemeni romani Robert si Gabriel Burtanete au urcat pe acelasi podium, o premiera in istoria gimnasticii romanesti, dupa ce s-au clasat pe locurile 2 – Robert, respectiv 3 – Gabriel, in finala de la sarituri.

Dupa prima prezenta pe un podium olimpic in intrecerile de tineret, gandurile si sperantele celor doi gemeni se indreapta spre medalii de la marile Jocuri Olimpice.

Sariturile gimnastilor romani medaliate cu argint, respectiv bronz,  festivitatea de premiere oficiata de Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, declaratii ale sportivilor si ale antrenorului lotului masculin de gimnastica Adrian Meleanca, in reportajul realizat de la fata locului, de mai jos.

Galerie foto