You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Inimile romanilor bat mai puternic de Ziua imnului national al Romaniei

Cat de mandri ne simtim noi, toti romanii, cand auzim intonandu-se „Desteapta-te, romane!” Acum, mai ales pe plan sportiv, este simbolul reusitelor supreme, dovada ca suntem cei mai buni dintre cei buni, de cele mai multe ori fiind intonat dupa incununarea cu aur a reusitelor sportive.  


Simbol al unitatii Revolutiei Romane de la 1848, „Desteapta-te, romane!”, a fost intonat oficial in urma cu 171 de ani, pe la 29 iulie 1848, in Parcul Zavoi din Ramnicu Valcea, in varianta originala compusa de Anton Pann pe versurile lui Andrei Muresanu. Devenit dupa Revolutia din 1989 imnul national al Romaniei, prin Decretul-lege nr. 40 publicat in Monitorul Ofiacial al Romaniei nr. 15 din 25 ianuarie 1990, prevedere mentionata si in Constitutia Romaniei din 1991, imnul national transmite puternicul mesaj patriotic pentru intarirea mandriei si unitatii nationale.

In decursul istoriei Jocurilor Olimpice moderne, imnul Romaniei a fost intonat de 89 de ori si a rasunat din piepturile sutelor de sportivi care au urcat pe primele treptele ale podiumurilor intrecerilor olimpice indiferent ca a fost vorba de Festivaluri Olimpice ale Tineretului European, Jocuri Olimpice de Tineret sau Jocuri Europene.

Ce momente frumoase, emotionante, inaltatoare cand ascultam imnul national. Sa ne bucuram si sa-l sarbatorim astazi de ziua aniversara!

Galerie foto