You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Presedintele Republicii Azerbaidjan a dat startul oficial al FOTE Baku 2019

Reprezentatii Romaniei impreuna cu peste 3600 de sportivi si oficiali au participat la ceremonia de deschidere a celei de a XV-a editii de vara a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) care a avut loc in ultra-moderna Sala de Cristal din Baku, chiar in prima zi a competitiei. Condusa de Gabriel Burtanete care a purtat drapelul tricolor, Team Romania a facut un tur de sala, potrivit ceremonialului olimpic, dupa care, alaturi de celelalte 49 de delegatii prezente la competitie, a urmarit din tribune intreaga mainfestare.

Oficialitatile din tara gazda in frunte cu presedintele statului Ilham Aliyev, Yaqub Eyyubov, șeful Comitetului de organizare al FOTE, prim adjunct al primului ministru al Republicii Azerbaidjan, precum și Janez Kocijancic, președintele Comitetului Olimpic European, i-au salutat pe toti cei prezenti si le-au urat succes in competitia olimpica, pentru majoritatea, prima din cariera.

Ilham Aliyev, președintele Republicii Azerbaidjan, a anunțat deschiderea Festivalului, iar drapelul Olimpic adus de vedetele sportului din Azerbaidjan - handbalistele campioane olimpicei Rafiqa Shabanova și Lyudmila Shubina, judoka Nazim Huseynov și Elnur Mammadli, Zemfira Meftahaddinova de la tir sportiv și Namiq Abdullayev de la lupte libere - a fost arborat in acordurile Imnului Olimpic.

Campionului olimpic Farid Mansurov, ultimul care a purtat Torta Olimpica la capatul unei călătorii prin cele mai semnificative locurile ale orașului, a aprins Flacăra Olimpică in Cristall Hall Baku, unde va straluci pe toata durata celor sapte zile de intreceri sportive.

Spectacolul artistic plin de simboluri, traditii si mesaje de pace, in care actori principali au fost peste 500 de tineri printre care gimnasti si gimnaste de la federatia azera de specialitate, a smuls ropote de aplauze celor prezenti in tribune.

 

Galerie foto