You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Scrimera Bianca Pascu a cucerit prima medalie mondiala din 2019 la un sport olimpic – bronz la sabie individual

Dinamovista Bianca Pascu, in varsta de 31 de ani, a cucerit bronzul in proba individuala de sabie, prima medalie pentru Romania la Campionatele Mondiale de scrima de la Budapesta. Este primul trofeu mondial cucerit de un roman in acest an intr-o proba olimpica, iar rezultatul este cu atat mai important, cu cat punctele castigate conteaza pentru calificarea la Jocurilor Olimpice de la Tokyo si pentru pozitionarea pe tabloul principal.

Bianca Pascu a trecut mai intai de rusoaicele Yana Egorian şi Olga Nikitina, in optimile de finala s-a impus la tusa decisiva (15-14) in fata indiencei Anandha Chadalavada, iar in sferturi a dispus de americanca Anne Elizabeth Stone. In semifinale, Bianca Pascu a fost invinsa de Olga Kharlan, din Ucraina, in al carei palmares se regasesc patru medalii (una de aur, una de argint si doua de bronz), 14 medalii mondiale, dintre care cinci de aur, şi 20 europene, dintre care opt de aur. Bianca Pascu a ramas cu bronzul, trecandu-si in palmares prima  medalie mondiala. Tot la sabie individual, Andreea Lupu a ocupat locul 37, Maria Matei a terminat pe 128, iar Loredana Dima s-a clasat pe 135.

In proba feminina individuala de spada, Ana-Maria Popescu a ocupat locul 9, dupa ce a pierdut in optimile de finala in fata ucrainencei Olena Krivitka, Amalia Tataran a ocupat locul 43, Maria Udrea s-a clasat pe 66, iar Bianca Benea pe 83.

In proba individuala masculina de sabie, Tiberiu Dolniceanu a ocupat locul 15,

Iulian Teodosiu s-a clasat pe 39, Florin Zalomir a terminat pe 41, iar Alin Badea, pe 44.

 

Galerie foto