You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Echipa Olimpica a Romaniei a intrat oficial in linie dreapta pentru FOTE Baku 2019

Imbracati in echipamentul oficial de prezentare, cei 103 sportivi care vor reprezenta Romania la cea de-a 15-a editie de vara a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), programata in perioada 21-27 iulie 2019 la Baku, capitala Azerbaidjan, au participat la ceremonia de prezentare a Echipei Olimpice. Tricolorii impreuna cu tehncienii lor, oficialii Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si medaliati olimpici au ascultat plini de emotie imnul de stat al Romaniei si imnul Olimpic care au fost intonate in deschiderea evenimentului gazduit de Sala Polivalenta din incinta Complexului Olimpic Sydney 2000, din Izvorani.

George Boroi, secretarul general al COSR, i-a incurajat pe toti cei prezenti sa se autodepaseasca in concursurile de la Baku, pentru majoritatea, primele intreceri olimpice din cariera sportiva. "Festivalul Olimpic al Tineretului European ofera o sansa unica de a arata tuturor ca sunteti pregatiti, ca viitorul este al vostru, ca sunteti pe drumul care duce catre marea performanta. Concurati la adevarata voastra valoare si dati tot ce este mai bun. Este un moment al luptei oneste, al incercarilor, dar si al experientei", a spus George Boroi.

Oficialul COSR a dezvaluit ca obiectivul propus de federatiile sportive cu concurenti la Baku este de a obtine in jur de opt - zece medalii. “Eu zic ca este un obiectiv realist, pe care speram sa il depasim. Vom fi prezenti cu doua echipe feminine valoroase la handbal si  volei si avem copii talentati la toate celelalte ramuri sportive olimpice la care participam", a afirmat George Boroi.

Gabriel Burtanete, purtatorul de drapel al Romaniei la ceremonia de deschidere a FOTE Baku 2019, a rostit juramantul sportivilor, iar Carmen Ana Buceschi pe cel al antrenorilor.

Festivitatea s-a incheiat cu traditionalele fotografii de grup, iar pe gazonul terenului de fotbal componentii Team Romania au desenat cu propriile trupuri un urias RO – simbolul unei echipe unite cu o singura inima care bate romaneste.

Delegatia Romaniei va pleca maine spre Baku unde va fi intampinata de Dragos Tataru, seful de misiune.

Galerie foto