You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Gimnastul Gabriel Burtanete va fi portdrapelul Romaniei la festivitatea de deschidere a FOTE Baku 2019

Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman a decis la ultima sedinta ca gimnastul Gabriel Burtanete sa fie purtatorul de drapel al Romaniei la festivitatea de deschidere a celei de-a XV-a editii de vara a Festivalului Olimpic al Tineretului European care va avea loc la Baku in perioada 21-27 iulie a.c.

La Campionatele Mondiale de Gimnastica artistica pentru juniori recent incheiate la Gyor, in Ungaria, sportivul roman a devenit primul campion mondial de juniori al Romaniei, dupa ce a castigat medalia de aur la sarituri.

Gabriel Burtanete, care a inceput sa practice gimnastica artistica la CSS Buzau, iar in prezent este legitimat la SCM Gloria Buzau, a reusit un exercitiu foarte bun la Mondiale si, cu o medie de 14.424 de puncte, a urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului.

Prima competitie olimpica la care a participat a fost editia de vara a Jocurilor Olimpice de Tineret gazduita anul trecut de metropola argentiniana Buenos Aires, unde, tot la sarituri, s-a clasat pe locul 5.

La FOTE Baku 2019, competitia multi-sport rezervata sportivilor cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani, Gabriel Burtanete va reprezenta Romania in intrecerile de gimnastica alaturi de fratele sau geaman Robert Burtanete si Raul Gabriel Soica.

Galerie foto