You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Campania de strangere a metalelor reciclate pentru medaliile Tokyo 2020, incheiata cu succes

Organizatorii Tokyo 2020 au anuntat ca proiectul demarat in urma cu doi ani de colectare a metalelor reciclate a furnizat suficiente materiale pentru a produce toate cele 5.000 de medalii olimpice si paralimpice.

Metalele provenite din aproximativ 78.985 de tone de telefoane mobile si alte dispozitive electronice mici au fost colectate si rafinate obtinandu-se 32 de kilograme de aur, 3.500 kg de argint si 2.300 kg de bronz.

In cele aproximativ 2.300 de magazine destinate strangerii de aparatura electronica reciclabila au fost colectate 6,21 milioane de telefoane mobile.

Cel mai cautat metal a fost argintul, deoarece va fi folosit in fabricarea medaliilor de aur. Conform regulilor Comitetului International Olimpic (CIO), o medalie de aur trebuie sa fie confectionata din argint, ca material de baza, si placata cu cel putin sase grame de aur pur.

Organizatorii Tokyo 2020 au mai anuntat si ca, pentru prima data, podiumurile de premiere de la Jocurile Olimpice de anul viitor vor fi facute din deseuri reciclate, ca parte a dezvoltarii durabile. Potrivit estimarilor, aproximativ 45 de tone de plastic ar fi necesare pentru a crea 100 de podiumuri pentru Jocuri.

Galerie foto