You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Robert Glinta, primul roman calificat la Tokyo 2020, se pregateste de Campionatele Mondiale

Inotatorul roman Robert Glinta va participa la Campionatele Mondiale de natatie care se vor desfasura intre 12 si 28 iulie in orasul sud-coreean Gwangju alaturi de alti opt coechiperi. Robert Glinta este primul roman care s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, dupa ce in aprilie anul acesta, la prima etapa a FINA Champions Swim Series, a cucerit medalia de bronz la 100 m spate.

Rezutatelor obtinute la CM vor putea asigura prezenta la intrecerile olimpice de la Tokyo si altor tricolori mai ales ca toti ceilalti inotatori din lot au experienta in competitiile olimpice de juniori si tineret. Daniel Martin, campion european de juniori in 2018, la 100 m spate, medaliat cu bronz la 200 m spate la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) de la Tbilisi, din 2015, a cucerit doua medalii de argint la Jocurile Olimpice de Tineret (JOT) de la Buenos Aires din 2016, la 100 si 200 m spate. La JOT Buenos Aires 2016, George Ratiu s-a clasat pe locul 6 la 50 m liber, iar Maria Claudia Gadea, care a fost prezenta la JOT la Buenos Aires, in 2016, este medaliata cu aur la 400 m mixt la FOTE Tbilisi 2015.

La Mondiale, Romania va fi reprezentata de: Robert Glinta, Daniel Martin, George Ratiu si Maria Claudia Gadea, in intrecerile de inot, de Angelica Muscalu, Antonia Pavel si Catalin Cozma, in competitia de sarituri in apa, si de Constantin Popovici si Catalin Preda, in concursul de sarituri de la mare inaltime (27 m).

Sportivii vor face deplasarea insotiti de antrenorii Silviu Anastase, Iulian Matei, Adrian Cherciu, Florin Avasiloae, Bogdan Dimean, Gheorghe Chiran si Valeriu Tomescu.

Galerie foto