You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Cu biletele pentru Tokyo in buzunar, Florentina Iusco a cucerit bronzul la Universiada de la Napoli

In drumul sau catre Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor, atleta Florentina Iusco a urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului de premiere a actualei editii a Universiadei care are loc la Napoli. Florentina Iusco a incheiat proba de saritura in lungime cu 6,55 metri, dupa Maryna Bekh-Romanchuk (Ucraina) – 6,84 m si Evelise Tavares Da Veiga (Portugalia) – 6,61m, si si-a adjudecat medalia de bronz.

Performanta din Italia vine la aproape o luna dupa ce, in cadrul Internationalelor de atletism ale Romaniei de la Cluj Napoca, romanca a reusit o saritura de 6,87 m, cu care si-a imbunatatit recordul personal – 6,79 m inregistrat in 2015, peste baremul de calificare la JO Tokyo 2020 (6,82 m), care i-a asigurat prezenta la importanta competitie din Tara Soarelui Rasare. Cu aproape doua sapamani in urma, la Jocurile Europene de la Minsk (Belarus), tot in proba de saritura in lungime, Florentina Iusco s-a clasat pe locul 4, cu 6,44 m.

Primele medalii tricolore la Napoli a fost obtinute de Razvan Ursachi, bronz, la sabie individual, si de Malina Calugareanu, tot bronz, la floreta.

La cea de-a 30 ediţie a Universiadei de vara, unde sunt inscrisi aproximativ 12.000 de participanti din intreaga lume, Romania este reprezentata de 86 de sportivi, care concreaza la atletism (feminin, masculin), baschet (feminin), gimnastica artistica (feminin, masculin), inot (feminin, masculin), judo (feminin, masculin), scrima (feminin, masculin), tenis de masa (feminin, masculin), rugby (masculin), taekwon-do (feminin, masculin) si tir sportiv (feminin, masculin).

Galerie foto