You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Focul si buta pe fata medaliilor FOTE Baku 2019

Organizatorii celei de a XV-a editii a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), competitia multi-sport rezervata performerilor cu varste intre 14 si 18 ani programata a avea loc in perioada 21-27 iulie a.c. la Baku, au ales un design plin de simboluri pentru medaliile cu care vor fi recompensati sportivii care vor urca pe podiumurile de premiere ale Festivalului.

Pe o fata, medaliile de aur, argint si bronz reflecta patrimoniul si cultura din Baku: " focul "si" buta " - un vechi sal de lana traditional azer, precum si spectacuoasa arhitectura moderna reprezentativa a orasului Baku - Turnurile Flacarii (Towers Flame) si Centrul Heydar Aliyev, iar pe cealalta fata este gravat logo-ul Comitetului Olimpic European.

Medaliile, despre care Azad Rahimov, ministrul tineretului si sportului din Azerbaidjan, a afirmat ca reflecta trei valori principale ale Festivalului - inovatie, calitate si transparenta, au fost concepute de o echipa a FOTE Baku 2019 si confectionate de o fabrica azera de suveniruri.

In cadrul FOTE Baku 2019, unde sunt asteptati sa participe aproximativ 3600 de sportivi si oficiali ai echipelor, vor fi 135 de competitii la capatul carora se vor acorda 298 seturi de medalii.

Galerie foto