You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Alina Rotaru, a doua atleta din Romania de la saritura in lungime care si-a asigurat biletele pentru Tokyo 2020

Atleta Alina Rotaru s-a intrecut pe sine la competitia atletica in aer liber de la Hanauerland Spiele din Rheinau-Freistett (Germania) unde, in proba de saritura in lungime, a reusit  6.91 m – cea mai buna performanta personala de pana acum. Cu acest rezultat, romanca si-a indeplinit si baremul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Sportiva care a implinit 26 de ani luna trecuta a inceput atletismul la varsta de 7 ani, la Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti si a obtinut rezultate de marca in probele de 100 m, saritura in inaltime si saritura in lungime.

Primele rezultate olimpice de marca le-a obtinut la Festivalul Olimpic al Tineretului European, in 2009, la Tampere (Finlanda), unde a urcat pe cea de-a doua treapta a podiumului la saritura in lungime si s-a clasat pe locul  5 la saritura in inaltime.

Un an mai tarziu, la prima editie a Jocurilor Olimpice de Tineret care au avut loc la Singapore, a cucerit medalia de argint la saritura in lungime.

In 2016, a fost prezenta la Jocurile Olimpice de la Rio in proba de saritura in lungime, unde s-a clasat pe locul 18, cu o saritura de 6.40 m.

Galerie foto