You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

JE MINSK 2019 s-au incheiat cu voie buna si un spectacol superb

Flacara Pacii care timp de zece zile a luminat Jocurile Europene MINSK 2019 de pe Stadionul Dinamo din capitala Republicii Belarus s-a stins in aplauzele miilor de spectatori care au umplut pana la refuz tribunele arenei, ale sportivilor, tehnicienilor si celor peste 8000 de voluntari care au participat la ceremonie direct de pe gazon.

Reprezentantii Romaniei s-au bucurat, impreuna cu colegii lor de la echipele cu care au fost in competitie, de show-ul oferit de gazde, de ovatiile cu care au fost intampinati de la intrarea in stadion pana la finalul traditionalului tur de onoare, de muzica antrenanta, tinereasca interpretata de cei mai populari artisti bielorusi, de intalnirea cu mascotele Lesik, de baloanele uriase cu care s-au jucat, de prezenta pe ecranele stadionului a bizonului – simbolul national al gazdelor, de superbele focuri de artificii.

Inainte de inchiderea oficiala, președintele Belarusului Alexander Lukasenko a caracterizat Jocurile drept "un triumf", afirmand ca organizarea la standarde atat de inalte a competitiei reprezinta inainte de orice dovada ca bielorusii pot muta muntii.
“Jocurile au creat o atmosfera de prietenie si armonie, iar intruparea acestei mari idei a fost Flacara Pacii", a adaugat el.

Dupa aproape doua ore de cantece, dansuri si bucurie generala, presedintele Comitetelor Olimpice Europene Janez Kocijancic a declarant inchisa cea de-a doua editie a Jocurilor Europene MINSK 2019, iar Flacara Pacii a fost stinsa.

Galerie foto