You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Medalie de argint, stropita cu lacrimi, la tenis de masa

Echipa feminina de tenis de masa a Romaniei a pierdut finala contra puternicei reprezentative a Germaniei, in trei seturi, 0-3, si a urcat pe cea de-a doua treapta a podiumului de premiere, ratand sansa de a se califica direct la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. Dupa o tragere la sorti nefavorabila, elevele antrenorului Viorel Simion au intrat stresate in meci si au gresit mai mult decat adversarele. Dublul Elizabeta Samara / Daniela Dodean Monteiro, a pierdut, 2-3, in fata tandemului Nina Mittelham  / Xiaona Shan , Bernadette Cynthia Szocs a cedat,1-3, in fata Ying Han, iar Daniela Dodean a fost invinsa de Xiaona Shan.

“Ne-am dorit poate prea mult sa castigam, am dat tot ce am putut mai bun din noi, dar am pierdut”, a spus la finalul meciului Daniela Dodean, care nu si-a putut stapani lacrimile nici pe podiumul de premiere, nici in timpul interviurilor de dupa meci. “Poate ca si oboseala de dupa meciul din semifinala si-a spus cuvantul. Invatam din greseli si speram ca data viitoare sa fie mai bine”.

La randul ei, Bernadett Szocs nu si-a ascuns tristetea de a fi ratat calificarea la Tokyo 2020. “Ma doare tare ca am ratat de doua ori calificarea la Jocurile Olimpice – la dublu mixt si cu echipa, dar sper sa ne luam revansa in urmatoarele competitii de calificare olimpica”.
Pe Elisabeta Samara a afectat-o cel mai tare scorul cu care Romania a pierdut in fata Germaniei: “Un 3-0 sec e greu de digerat. Daca reuseam sa castigam primul meci, cel de dublu, poate ca altul era mersul partidei. Poate daca nu era aceasta miza uriasa a calificarii la Tokyo… Nu stiu ce sa zic. Ne-am dorit prea mult calificarea. Urmatoarea sansa este in luna ianuarie, la turneul Mondial de calificare olimpica unde se vor califica opt echipe. Sa vedem pana atunci ce este de facut”.

Supararea tricolorelor a fost indulcita de faptul ca medaliile de argint le-au fost oferite chiar de presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman Mihai Covaliu, care a oficiat festivitatea de premiere.

Mascota Lesik, sosita in mijlocul medaliatelor dupa festivitatea de premiere, a reusit de asemenea sa-i smulga un zambet Danielei Dodean, cea mai afectata de infrangere.

Galerie foto