You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Ziua Drapelului National a fost macata de TEAM ROMANIA la Minsk, in Satul Sportivilor

Echipa Romaniei care participa la cea de-a doua editie a Jocurilor Europene a tinut sa marcheze ZIUA Drapelului National in Satul Sportivilor de la Minsk. La miezul zilei, sportivii aflati in pauza competitionala si tehnicienii lor, impreuna cu Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, George Boroi, secretarul general al COSR, si oficiali din delegatia Romaniei s-au reunit pentru a realiza o sugestiva fotografie de grup. Purtand drapele tricolore, cu zambetul pe buze si cu dorinta de a se autodepasi in suflet, cei prezenti s-au aratat mandri ca sunt romani.

Cu numai o ora inainte de moment, canoistii Catalin Chirila si Victor Mihalachi au castigat cea de-a doua medalie de aur pentru Romania la C2 – 1000 m, iar drapelul Romaniei s-a inaltat, chiar de ziua lui, cel mai sus pe catarg.

Tot de Ziua Drapelului, in concursulrile de dimineata, Rares Chintoan s-a calificat, la lupte libere, in meciul pentru medalia de bronz al categoriei +125 kg. Dupa fotografia dedicata drapelului, majoritatea colegilor i-au promis ca vor merge pe seara sa-l sustina din tribune, pentru a-l ajuta sa obtina victoria.

Ziua Drapelului National a fost instituita pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, cand Guvernul revolutionar a decretat ca Tricolorul - rosu, galben si albastru - sa reprezinte steagul national al tuturor romanilor; cele trei culori impartite in mod egal reprezinta principiul egalitatii, orientarea culorilor in sus semnifica verticalitatea, iar cifra trei este numarul perfect.

Galerie foto