You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Ziua Romaniei, sarbatorita la JE MINSK 2019

Cea de-a doua zi Jocurilor Europene de la MINSK 2019 a fost marcata de celebrarea Zilei Romaniei in perimetrul Fan Zone din Capitala Belarus. A fost o zi vesela, in care la Minsk s-a cantat si s-a dansat romaneste. Alaturi de Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, de Viorel Mosanu, ambasadorul Romaniei in Belarus, de reprezentati ai Ministerului Tineretului si Sportului, de membri ai Echipei Romaniei, de voluntari de la Jocurile Europene si de Mascota Lesik, bielorusii iubitori de sport au cantat, au dansat si s-au bucurat pe acordurile catorva dintre cele mai populare piese muzicale romanesti, cunoscute international.

Pe ecranele de langa scena special amenajata din mijlocul Zonei de distractii de langa Palatul Sporturilor din Minsk au fost prezentate colaje fotografice cu sportivi emblematici ai sportului  romanesc  - campioni mondiali si olimpici, precum si momente importante din istoria sportului din Romania. De asemenea, in timpul evenimentului, a rulat filmul dedicat Romaniei realizat de organizatori, o pelicula unde alaturi de Nadia, Elisabeta Lipa, Iolanda Balas si alti campioni olimpici romani, au fost prezentate cateva dintre atractiile turistice ale Romaniei.

A fost o zi minunata in care, intr-o atmosfera de bucurie si fair-play, gazdele au facut cunostinta cu spiritul deschis si prietenos al romanilor, afland, sau reamintindu-si, totodata de legendele sportului romanesc.

Galerie foto