You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Participare record la Crosul National „Ziua Olimpica” de la Rm Valcea

Un numar record de aproape 3000 de participanti au luat startul la editia din acest an a Crosului National „Ziua Olimpica”, gazduit de Ramnicu Valcea, orasul de pe malul batranului Olt, pomenit in vechile hrisoave chiar de domnitorul Mircea cel Batran.

 Inca de la primele ore ale diminetii, iubitori de sport, de toate varstele, au umplut Scuarul Mircea cel Batran din centrul urbei, pentru a se inscrie la competitia sustinuta de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR), prin Academia Olimpica Romana (AOR), in parteneriat cu Primaria Municipiului Ramnicu Valcea si cu sprijinul Inspectoratului Scolar, Politiei si Jandarmeriei din Valcea

La manifestare, au fost prezenti Mihai Covaliu, presedintele COSR, George Boroi, secretarul general al COSR, Simona Tabara Amanar, directorul AOR, primarul Mircia Gutau si viceprimarul Eusebiu Veleteanu, Andra Bica, inspector general scolar precum si medaliatele olimpice sau mondiale Georgeta Andrunache (canotaj), Doina Melinte, Ionela Tirlea (atletism), Luminita Hutupan Dinu si multi alti prieteni ai Miscarii Olimpice din Romania.

Dupa ce in Scuarul Mircea cel Batran din centrul orasului Ramnicu Valcea, au fost intonate imnul Romaniei si imnul Olimpic, primarul orasului Ramnicu Valcea a declarat deschisa competitia, iar presedintele COSR a dat citire mesajului presedintelui Comitetului International Olimpic.

Startul s-a dat la cinci categorii de varsta, 6 – 8 ani, 9 – 11 ani, 12 – 14 ani, 15 – 19 ani si Open+19 de ani, atat la feminin, cat si la masculin, iar dupa incheierea intrecerilor, asteptarea ceremoniei de premiere a fost “indulcita” de momentele artistice oferite de Teatrul Municipal ”Ariel” din Rm Valcea.


„Sunt impesionata de numarul foarte mare de iubitori de sport care s-au aliniat la startul competitiei”, a spus Simona Tabara Amanar. „A fost o atmosfera de adevarata sarbatoare a sportului si a Miscarii Olimpice din Romania,  Crosul National a fost un real succes si de aceasta data si ma bucur ca participantii au fost sustinuti de atat de multe nume mari ale sportului romanesc. Oamenii trebuie sa faca miscare, iar valcenii si-au demonstrate inca o data dragostea pentru sport”.

Toti participantii la cros au primit din partea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman tricouri si medalii cu insemnele olimpice si diplome de participare, iar ocupantii primelor trei locuril, la toate categoriile de varsta, atat la feminin cat si la masculin, au fost recompensati cu biciclete, trotinete, rachete de tenis si seturi de mingi de tenis, oferite de asemenea de COSR.

Castigatorii categoriei de varsta 6-8 ani, fete:
1.    Alexia Parjol
2.     Sara Paun
3.    Stefanie Dugulan

Castigatorii categoriei de varsta 6-8 ani, baieti:
1.    Rares Andrei Titus
2.    Stefan Mitroi
3.    Nicolae Stoica

Castigatorii categoriei de varsta 9-11 ani, fete:
1.     Alexandra Luta
2.     Alexia Chirita
3.     Maria Dospima

Castigatorii categoriei de varsta 9-11 ani, baieti:
1.     Luca Ungureanu
2.     Luca Tita
3.    Stefan Ionica

Castigatorii categoriei de varsta 12-14 ani, fete:
1.    Cosmina Mutici
2.    Iarina Ungueanu
3.    Stefania Musulete

Castigatorii categoriei de varsta 12-14 ani, baieti:
1.    David Zautel
2.    Andrei Rada
3.    Andrei Dumitrescu

Castigatorii categoriei de varsta 15-18 ani, fete:
1.    Alexandra Draghicescu
2.    Alexandra Pufu
3.    Madalina Sima

Castigatorii categoriei de varsta 15-18 ani, baieti:
1.    Adrian Ciobanu
2.    Cristian Dobrita
3.    Marian stangaciu

Castigatorii categoriei Open+19 de ani, feminin:
1.    Mihaela Pasare
2.    Violeta Garoafa
3.  Ramona Vasile

Castigatorii categoriei Open+19 de ani, masculin:
1.   Dragos Safta
2.    Dumitru Petre
3.   Vasile Preoteasa
 
Crosul National „Ziua Olimpica” face parte din seria de activitati sportive, educative si culturale reunite sub titulatura „Luna Olimpica", desfasurate intre 23 mai si 23 iunie a.c, organizate de COSR la nivelul tuturor filialelor judetene ale AOR.
Cele mai populare si indragite manifestari din Luna Olimpica sunt crosurile denumite „Ziua Olimpica”.
Pe 23 iunie, data la care a fost infiintat Comitetul International Olimpic in anul 1894, se celebreaza pe intreg mapamondul „Ziua Olimpica”.

Galerie foto