You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Crosul National Ziua Olimpica 2019 va avea loc la Ramnicu Valcea, pe data de 8 iunie a.c.

Iubitorii de miscare din intreaga tara se vor putea intrece la editia din acest an a Crosului National Ziua Olimpica, la Ramnicu Valcea. Competitia traditionala sustinuta de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR), prin Academia Olimpica Romana (AOR), cu sprijinul Primariei Municipiului Ramnicu Valcea si al Inspectoratului Scolar Judetean Valcea, se va desfasura in frumoasa urbe a Olteniei sambata, 8 iunie, incepand cu ora 11:00, pe un traseu special amenajat pe Calea lui Traian - segmentul dintre semaforul din fata River Plaza Mall si Colegiul National ”Alexandru Lahovari”. 

La start, vor fi prezenti Mihai Covaliu, presedintele COSR, George Boroi, seretarul general al COSR, Simona Tabara Amanar, directorul AOR, medaliatele olimpice Georgeta Andrunache (canotaj), Doina Melinte si Ionela Tirlea (atletism).

Se va concura pe mai multe categorii de varsta: 6-8 ani (fete si baieti), 9-11 ani (fete si baieti), 12-14 ani (fete si baieti), 15-19 ani (fete si baieti) si Open +20 ani (feminin si masculin) - singura conditie fiind ca doritorii sa fie apti de efort fizic.

Participantii se vor inscrie si vor intra in posesia tricourilor cu insemnele olimpice incepand cu ora 9:30, in Scuarul Mircea cel Batran, de unde se vor da si starturile pe categoriile de varsta.

La ora 11:00 este programat primul start, la categoria de varsta 6-8 ani, pe distanta de 300 m. Acesta va fi urmat de starturile de la 9-11 ani, unde se va alerga pe distanta de 700 m, de la 12-14 ani – pe 1.000 m si de la 15-19 ani – pe 1.200 m.
La categoria de varsta Open +20 de ani se va alerga pe distanta de 3.300 m.

Festivitatea de premiere, care va fi precedata de momente artistice oferite de Teatrul Municipal ”Ariel”, este programata a se desfasura incepand cu ora 12:45, in acelasi loc unde s-au facut inscrierile – Scuarul Mircea cel Batran.

Toti participantii la cros vor primi din partea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman tricouri si medalii cu insemnele olimpice si diplome de participare, iar ocupantii primelor trei locuril, la toate categoriile de varsta, atat la feminin cat si la masculin, vor primi cupe, biciclete, trotinete, rachete de tenis si seturi de mingi de tenis oferite de COSR.

Manifestarea va fi supravegheata din perspectiva respectarii ordinii si linistii publice de Politia Municipiului Ramnicu Valcea, Inspectoratul Judetean de Jandarmi si Politia Locala.

Pe toata perioada de desfasurare a competitiei, accesul autovehiculelor pe portiunea din Calea lui Traian va fi interzis intre orele 09.00 – 13.00, soferii avand la dispozitie rutele ocolitoare de pe strazile Carol I si General Magheru.

Conducatorii auto care vor intra in oras dinspre sudul orasului pe Calea lui Traian, cu destinatia Vladesti – Pausesti – Baile Olanesti, vor putea folosi varianta ocolitoare de pe str. Morilor.

Galerie foto