You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Sarbatoare la Baku, cu 50 de zile inainte de startul editie de vara a FOTE 2019

De 1 iunie, Ziua internationala a copilului, organizatorii intrecerilor de vara ale celei de a XV-a editii a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) care va avea loc in peioada 21-27 iulie a.c., au tinut sa marcheze 50 de zile pana la startul FOTE si in acelasi timp, sa aniverseze cei 125 de ani ai Miscarii Olimpice moderne.

Deoarece evenimentul a coincis cu Ziua Internationala a Copilului, organizatorii FOTE Baku 2019 au invitat 500 de copii, in Satul Sportivilor pentru a participa la Programul Olimpic de Cultura si Educatie Olimpica (OCEP).

De asemenea, pentru a sarbatori Miscarea Olimpică moderna si cea de-a 125-a aniversare a Comitetului Olimpic National, in Satul Sportivilor, in cadrul OCEP, a fost organizat un cros pe distanta de 1 km la care au participat 500 de elevi din 49 de scoli.

La manifestari au fost prezente si mascotele FOTE Baku 2019 - Jirtdan, un personaj din basmele azere si Babir, leopardul caucazian, unul dintre animalele reprezentatie din Azebaidjan.

In cele sapte zile de FOTE, se vor aduna la start peste 3600 de sportivi si oficiali, la zece discipline sportive - gimnastica, atletism, baschet, ciclism, handbal, judo, inot, tenis, volei si, in premiera la o editie a FOTE - lupte.

Galerie foto