You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Muresencele au castigat en-fanfare Faza Finala la baschet feminin

Finala Mica din cadrul Fazei Finale la baschet feminin a editiei 2018-2019 a Gimnaziadei, competitia scolara sportiva sustinuta de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) alaturi de Ministerul Educatiei Nationale (MEN) si zece federatii nationale ale sporturilor implicate, a fost extrem de tensionata.

Lupta pentru locul III s-a dat intre elevele de la Colegiul National „Tudor Vladimirescu”, din Targu Jiu (Gorj) si cele de la Scoala gimnaziala „ Mircea cel Batran”, din Pitesti. La capatul unui meci echilibrat, in ultimele secunde de joc gorjencele aveau un avantaj de doua puncte, in timp ce argesencele au obtinut doua lovituri libere. Emotiile si tensiunea jocului si-au pus amprenta, iar pitestencele au transformat doar una dintre cele doua lovituri ratand sansa de a intra in prelungiri.

In finala, muresencele de la Scoala Gimnaziala „Al. Ceusianu”, din Reghin s-au impus in fata adversarelor la capatul unui meci pe care l-au condus de la inceput pana la sfarsit.

Echipele care au urcat pe podium la  baschet feminin:
Locul I - Scoala Gimnaziala „Al. Ceusianu”, din Reghin (Mures) - Regiunea Centru;
Locul II - Colegiul National „Teodor Nes”, din Salonta (Bihor) - Regiunea Nord Vest;
Locul III - Colegiul National „Tudor Vladimirescu”, din Targu Jiu (Gorj) - Regiunea Sud Vest.

Celelalte finaliste: Regiunea Sud: Scoala gimnaziala  „ Mircea cel Batran”, din Pitesti (Arges); Regiunea Nord Est: Scoala gimnaziala „Stefan Luchian”, din Moinesti (Bacau); Regiunea Sud Est: Scoala gimnaziala „Mihai Viteazu”, din Constanta (Constanta); Regiunea Vest: Colegiul National „P.D.Tichindeal”, din Arad (Arad); Regiunea Bucuresti-Ilfov: Colegiul National „Elena Cuza”, din Sector 6 (Bucuresti).

Distinctia “Cel mai bun sportiv”, oferita de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR), i-a fost acordata elevei Ariana Ercean, de la scoala campioana.

Galerie foto