You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Medaliile JE MINSK 2019, prezentate cu ocazia sosirii Flacarii Pacii in localitatea Mir din Belarus

Intr-o atmosfera de poveste, la Castelul Mir din Belarus, organizatorii Jocurilor Europene care vor avea loc la Minsk, in perioada 21-30 iunie a.c., au prezentat medaliile ce vor oferite sportivilor care se vor clasa pe primele trei locuri. Locatia de vis, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, a fost aleasa pentru a marca sosirea Flacarii Pacii in localitatea bielorusa, deoarece Stafeta Flacarii simbolizeaza principiile de baza ale Miscarii Olimpice: intelegerea, prietenia, atmosfera de solidaritate si unitatea globala, precum si dezvoltarea armonioasa a corpului uman si a sufletului.

Design-ul medaliilor, fara margini ascutite, simbolizeaza principalele caracteristici ale poporului belarus: delicatetea, prietenia, caldura sufleteasca si apropierea de natura, iar razele de soare cu contururi stilizate, din mijlocul medaliilor perfect rotunde, te duc cu gandul la o zi calduroasa de vara bielorusa.

Medaliile vor fi oferite in cutii confectionate din lemn de estenta tare, pentru a aduce un plus de caldura  premiului si pentru a aminti de tara din inima Europei unde infloreste”Paparats Kvetka”, floarea magica despre care legenda spune ca poate face ca visele sa devina realitate.

Confectionate dintr-un aliaj special denumit tompack, in care se regasesc metale pretioase inclusiv aur de 24K, argint pur si bronz, in functie de valoarea premiului, medaliile au o greutate de 540 grame, fiecare. Nu intamplator, diametrul acestora este de 9,5 cm, Bielorusia avand aproximativ 9,5 milioane de locuitori.

La cea de-a doua editie a Jocurilor Europene, vor fi acordate 1.084 de medalii - 329 de aur si argint si 426 de medalii de bronz. Numele sportului si disciplina vor fi gravate pe spatele fiecarei medalii, iar in partea de sus a cutiei de lemn in care va fi oferita, va fi scris logo-ul Jocurilor cu aur, argint sau bronz, in functie de culoarea medaliei.

Galerie foto