You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Comitetul Olimpic Sportiv Roman si Electrica Furnizare, parteneriat pentru sustinerea Echipei Olimpice

Electrica Furnizare, parte a Grupului Electrica, a devenit partener strategic al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) pentru sustinerea Echipei Olimpice a Romaniei pe durata pregatirii, calificarii si participarii la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Mihai Covaliu, presedintele COSR, Corina Popescu, directorul general Electrica SA, si Mircea Patrascoiu, directorul general Electrica Furnizare, au semnat contractul de parteneriat.

„Sprijinul Electrica Furnizare oferit Familiei Olimpice, COSR-ului, ne duce cu un pas mai aproape de podium. Deschiderea noului nostru partener aduce o motivatie in plus atat pentru sportivii, cat si pentru antrenorii care muncesc pentru succesul olimpic!  Calatoria aceasta pe care Team Romania o face spre Jocurile Olimpice de la Tokyo este alimentata cu „energia” care vine si de la Electrica Furnizare, care, de acum, face parte din echipa, din Team Romania. Va multumesc, in numele intregii echipe, pentru ajutorul oferit in drumul spre marea performanta!”, a declarat Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.

„Parteneriatul cu Comitetul Olimpic si Sportiv Roman reprezinta un pas firesc pentru Electrica si este fundamentat de dorinta noastra, in calitate de companie romaneasca, de a investi in romanii care vor si pot sa faca performanta. De peste 120 de ani, Electrica da energie romanilor la propriu si, de mai mult de un secol, olimpicii nostri ne ofera energie, la figurat, prin performantele de care suntem atat de mandri. Dupa fiecare ciclu olimpic, trebuie sa avem grija sa crestem o noua generatie de campioni si ma bucur ca, prin acest parteneriat, putem sa oferim olimpicilor romani sprijinul nostru in procesul de pregatire si de participare la competitii”, a declarat Corina Popescu, director general Electrica SA.

„Este o onoare sa fim alaturi de Echipa Olimpica a Romaniei, cel putin pana in 2020, si sa sustinem sportivii romani de top, care urca pe podium la competitiile din intreaga lume. Credem in parteneriate puternice, cu oameni care impartasesc aceleasi valori si cred in aceleasi deziderate. Ne bucuram ca putem fi alaturi si de tinerele talente, campionii de maine, care ne arata ca avem toate resursele necesare pentru a fi printre cei mai buni”, a declarat Mircea Patrascoiu, director general Electrica Furnizare.

Printre cele mai importante proiecte care vor fi sprijinite prin parteneriatul incheiat cu Electrica Furnizare, se numara: derularea programului „Samurai 2020”, prin care COSR isi propune sa ofere asistenta speciala pentru 38 de sportivi cu potential de a obtine medalii la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, promovarea sportivilor si a Miscarii Olimpice din Romania, dezvoltarea bazei de selectie pentru disciplinele olimpice, dar si achizitionarea echipamentelor tehnice si sportive.

Mai mult, acest parteneriat isi propune sa contribuie la dezvoltarea educatiei prin sport, printre programele sustinute fiind: Jocurile Olimpice in imaginatia copiilor, Ziua Olimpica, Gimnaziada, Crosul National si Scoala Altfel.

Invitati speciali la eveniment au fost inotatorul Robert Glinta, primul sportiv roman calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, si tenismenul Horia Tecau, medaliat cu argint la Rio 2016.

In varsta de 22 de ani, Robert Glinta, legitimat la Clubul Sportiv Dinamo Bucurest, este vicecampion european in 2018, iar la prima sa prezenta la Jocurile Olimpice, in 2016, a terminat pe locul 8 in finala.

„Calificarea la Jocurile Olimpice din 2020 este doar o etapa din drumul care duce la  Tokyo, iar noi suntem foarte concentrati si motivati sa urcam pe  podium. Obiectivul nostru este sa venim acasa cu o medalie olimpica. Aceste performante, medaliile, sunt rezultatul muncii intregii echipe, inclusiv a partenerilor Forului Olimpic, carora le multumesc si eu pentru increderea si sprijinul pe care ni-l ofera!”, a declarat Robert Glinta, care la Casa olimpica a venit insotit de antrenorul sau Silviu Anastase.

La randul sau, Horia Tecau a declarat: “Urez si eu bun-venit in Familia Olimpica noului partener al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si ii multumesc pentru sustinere. Pentru noi, sportivii, conteaza enorm sa avem acest sprijin din partea Forului Olimpic prin specialisti care ne pot ajuta sa ajungem la un nivel maxim la Jocurile Olimpice”.

La evenimentul din Sala Amfiteatru a Casei Olimpice au mai fost prezenti George Boroi - secretarul general al COSR, membri ai Comitetului Executiv COSR, campioni olimpici si personalitati ale lumii sportului: Elisabeta Lipa supranumita Canotoarea Secolului XX - cinci medalii olimpice de aur, Doina Melinte - campioana olimpica la 800 m la Los Angeles 1984, Catalina Ponor - tripla campioana olimpica la gimnastica, Alina Dumitru – prima campioana olimpica din istoria judo-ului feminin romanesc, fostele canotoare Georgeta Damian-Andrunache - cvintupla campioana olimpica si Viorica Susanu, patru medalii olimpice de aur.

Galerie foto