You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Flacara Pacii JE Minsk 2019 a fost aprinsa la Roma

Flacara Pacii – flacara celei de a doua editii a Jocurilor Europene care va avea loc la Minsk, in Belarus, in perioada 21 – 30 iunie a.c., a fost aprinsa in istoricul site arheologic Ara Pacis din Roma, in cadrul unei ceremonii unde printre cei prezenti s-au numarat presedintele Comitetului Olimpic European (EOC) Janez Kocijancic, secretarul general al EOC Raffaele Pagnozzi, presedintele Comisiei Europene pentru coordonarea Jocurilor Spyros Capralos si vicepresedintele Comisiei Europene de Coordonare a Jocurilor, Zlatko Matesa.

De asemenea, la eveniment au participat campioanele olimpice Alena Belova (scrima), Uladzislau Hancharou (gimnastca - trambulina) si Yuliya Nestsiarenka (100 de metri).

Reprezentantilor JE Minsk 2019 le-a fost prezentata sculptura "Dea Pax Golden Olive Tree" - un simbol al pacii si al prieteniei, ale carui ramuri simbolizeza modul in care EOC uneste sportivi din toate comitetele olimpice nationale (ENOC). Maslinul a fost considerat sacru de Dea Pax, zeita romana a pacii, iar sculptura realizata de faimosul sculptor si aurar Nicola Amato a fost conceputa ca un omagiu fata de aceste valori.

Presedintele EOC Kocijancic i-a oferit statueta lui Serghei Kovalchuk, ministrul Sportului si Turismului din Belarus si vicepresedinte al Comitetului de organizare al JE Minsk.

Inainte de a-si incepe drumul spre capitala Belarusului, Flacara Pacii va fi purtata pana  in varful Mont Blanc de membrii Federatiei de Alpinism din Belarus, dupa care va  isi va urma periplul prin Austria, Republica Ceha, Ungaria, Polonia, Slovacia si Slovenia.

In calatoria sa, Flacara va fi insotita de o caravana de 23 de motociclisti, membri ai clubului moto "The One Chapter Belarus".

Purtatorii Tortei vor purta uniforme in culori traditionale, create de designerul belgian Yulia Latushkina, simbolizand pacea si puritatea, potrivit idealurilor miscarii olimpice.

Timp de 50 de zile, Stafeta Flacarii Jocurilor Europene va parcurge o distanta de 7.700 km, strabatand 55 de locatii.
 
Flacara Pacii va ajunge pe 12 mai a.c. in Belarus, unde va vizita cele mai mari orase, precum si cele mai indepartate localitati din tara gazda a JE, iar pe 21 iunie, in cadrul ceremoniei de deschidere, va aprinde Flacara Jocurilor Europene Minsk 2019.

Galerie foto