You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Robert Glinta, primul roman calificat la Jocurile Olimpice Tokyo 2020

Inotatorul Robert Glinta este primul sportiv roman care a reusit sa obtina calificarea la editia de vara a Jocurilor Olimpice, care va avea loc la Tokyo, in 2020.


Sportivul legitimat la CS Dinamo si antrenat de Silviu Anastase a reusit sa coboare sub baremul de calificare la 100 m spate la reuniunea de la Guangzhou, din China.
Robert Glinta a inotat cele doua lungimi de bazin in 53.70 secunde, baremul stabilit de Federatia Internationala de Natatie (FINA) pentru aceasta proba fiind 53.85 secunde. La concursul din China, la 100 m spate, Glinta a terminat pe locul trei dupa chinezul Xu (52.98) si japonezul Irie (53.25) dar inaintea rusului Kolesnikov (53.99).

”Este doar o etapa din drumul care duce la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Noi ne pregatim pentru a urca pe podium, visam la medalie”, si-a fixat obiectivul Robert Glinta.

Pentru Robert Glinta este cea de-a doua calificare la o editie a Jocurilor Olimpice, dupa cea din 2016 de la Rio de Janeiro, unde a inotat in finala de la 100 m spate.

Galerie foto