You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

A fost dezvaluit design-ul medaliei JOT Lausanne 2020

Artistul neo-zeelandez Zakea Page a castigat concursul de design al fetelor medaliilor cu care vor fi recompensati ocupantii podiumului la editia de iarna a Jocurilor Olimpice de Tineret, care va avea loc la Lausanne, in 2020.

Comitetul de organizare a JOT impreuna cu comisia CIO au analizat peste 300 de lucrari venite din 60 de tari si au optat pentru proiectul neo-zeelandez-ului intitulat ”Frumusete in diversitate!”.

Spiralele care apar pe fata medaliei simbolizeaza valorile olimpice - respect, prietenie si excelenta, dar si tineretea, inovatia si calatoria pe care fiecare sportiv o parcurge cu dedicare, zi de zi, la antrenamente.

Zakea Pagea, in varsta de 21 de ani, a fost hocheist si este iubitor al artelor stradale neconventionale. Titlul ales pentru proiectul sau - ”Frumusete in diversitate!”, este una dintre temele dezbatute de activista americana pentru drepturile omului Maya Angelou.

Artistul va participa anul viitor la competitia olimpica de la Lausanne, ca invitat, va asista la prima ceremonie de premiere si va primi din partea CIO un set de medalii.

Galerie foto