You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Presedintele COSR i-a felicitat, la Casa Olimpica, pe medaliatii romani la Jocurile Mondiale de Vara Special Olympics - Abu Dhabi 2019

Sentimente puternice de emotie si mandrie i-au cuprins pe medaliatii romani la cel mai important eveniment sportiv mondial dedicat persoanelor cu dizabilitați intelectuale – Jocurile Mondiale de Vara Special Olympics, Abu Dhabi 2019, la intalnirea de la Casa Olimpica cu Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.

“Va aplaudam si va multumim pentru modul in care ati reprezentat Romania intr-o competitie atat de importanta. Sa faceti ce va place si de acum inainte, pentru ca prin sport ati depasit bariere de limba cultura, religie, abilitati fizice si intelectuale si pentru asta sunteti copii foarte speciali. Mult succes in continuare”, le-a spus Mihai Covaliu. La randul lor, sportivii i-au oferit presedintelui COSR un tablou cu un colaj de fotografii din timpul competitiei. Medaliatii de la Jocurile Mondiale de Vara Special Olympics au primit tricouri si sepci cu insemnele COSR, precum si cate un album aniversar 100+.

Echipa Special Olympics Romania, formata din 34 de sportivi, dintre care sase parteneri, a cucerit 56 de medalii - 17 de aur, 18 de argint si 21 de bronz - Reprezentantii Romaniei s-au intrecut la opt discipline sportive: gimnastica artistica, unde au obtinut 12 medalii de aur, 7 argint, 11 bronz, atletism – 2 aur, 2 argint, 1 bronz, inot – 1 aur, 2 argint, 1 bronz, tenis de camp – 1 aur, 2 argint, 1 bronz, judo – 1 aur, 1 argint, 3 bronz, tenis de masa – 3 argint, 2 bronz, patinaj role – 1 argint, 1 bronz si bocce – 1 bronz.

Galerie foto