You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Mihai Covaliu a primit titlul onorific de Ambasador al Sportului Curat

In cadrul unui eveniment organizat la Colegiul National ''Ion Luca Caragiale'' din Bucuresti, pentru a sarbatori Zilele Sportului Curat, Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, a fost distins cu titlul onorific de ”Ambasador al Sportului Curat” de Agentia Nationala Anti-Doping (ANAD), impreuna cu Laura Badea, Alexandru Dedu, Doina Melinte, Vali Ionescu Caciureac, Miodrag Belodedici, Helmuth Duckadam, Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Narcisa Lecusanu.

Cu ocazia Zilelor Sportului Curat, ANAD a desfasurat mai multe activitati de promovare a sportului curat, atat la Sala Polivalenta ”Ioan Kunst Ghermanescu” din Bucuresti, unde se desfasoara Campionatelor Europene de Lupte, cat si la Colegiul National ”Ion Luca Caragiale” unde a avut loc competitia de fotbal Cupa ”Sport Curat”.  

Intrecerile de fotbal la care au participat mai multe echipe de liceeni s-au incheiat cu o ceremonie gazduita de sala de festivitati a liceului, in cadrul careia personalitatile sportului romanesc au primit titlului onorific de ”Ambasador al Sportului Curat”.

”Ziua Sportului Curat” (in denumirea originala internationala ‘Play True Day’) a fost stabilita prin ”Declaratia de la Montevideo”, semnata in 2013 de 17 state, in cooperare cu Agentia Mondiala Anti-Doping.

”Ziua Sportului Curat”, o zi menita sa atraga atentia asupra luptei globale impotriva dopajului, flagel care afecteaza grav in mod direct sportul si indirect societatea, este dedicata nu doar sportivilor, antrenorilor si in general oamenilor implicati in sport. Este o zi in care organizatii sportive (cluburi, federatii, ligi profesioniste) alaturi de colectivitati intregi, practicanti ai sportului sau simpli iubitori ai fenomenului, sarbatoresc principiile ce ghideaza sportul curat, performanta nealterata de mijloace si metode interzise”.

In Romania, initiativa marcarii datei de 10 aprilie ca ”Zi a Sportului Curat” a apartinut ANAD care, pe langa activitatile curente de prevenire si combatere a dopajului, testare a sportivilor si un larg spectru de activitati educationale, si-a asumat obligatia de aliniere a Romaniei la politicile internationale in materie. In anii trecuti, ”Ziua Sportului Curat” a fost sarbatorita in contextul unor manifestari sportive majore desfasurate in tara noastra, cum ar fi turneul ”Final Four” al Cupei Romaniei la baschet masculin, finala Cupei Romaniei la volei, Campionatul Mondial de Hochei pe Gheata (Divizia A), sau derbyul dintre Steaua si Dinamo la

Prin marcarea acestei zile, tara noastra se alatura statelor care au aderat la Conventia internationala impotriva dopajului in sport si a Codului Mondial Anti-Doping. Romania a aderat la prevederile Conventiei internationale impotriva dopajului in sport si ale Codului Mondial Anti-Doping, prin Legea 367/2006, angajandu-se, astfel, sa adopte, la nivel national, masurile legislative in domeniu, dar si politicile anti-doping la nivel mondial.

 

Galerie foto