• BCR

Stiri

10 aprilie 2019 Au fost prezentate Torta Olimpica a Flacarii Pacii a JE Minsk 2019 si uniformele purtatorilor acestuia

In Parcul virtual TELEPORT VR din Minsk au fost prezentate Torta Olimpica a Flacarii celei de a doua editii a  Jocurilor Europene - Flacara Pacii si uniformele purtatorilor acesteia. De asemenea, a fost prezentat traseul Flacarii din momentul aprinderii ei, pe data de 3 mai a.c. la Roma, in Italia, pana cand va ajunge pe Stadionul Dinamo unde va avea loc ceremonia de deschidere a competitiei.

Creat de Yulia Braychuk, designerul Comitetului European de Organizare a Jocurilor din Minsk (MEGOC), in colaborare cu specialistii de la Novogrudok Gas Equipment Plant, designul tortei se aliniaza cu conceptul general al Jocurilor – de a inspira la visare, de a ajunge la misterele naturii bieloruse si de umple capitala bielorusa cu energie. In Belarus, valorile olimpice si aspectul flacarii sunt cel mai bine intruchipate in floarea magica Paparat-kvetka.

Purtatorii Tortei vor purta uniforme in culori traditionale, create de designerul belgian Yulia Latushkina, simbolizand pacea si puritatea, potrivit idealurilor miscarii olimpice.

Timp de 50 de zile, Stafeta Flacarii Jocurilor Europene va parcurge o distanta de 7.700 km, strabatand 55 de locatii din opt tari: Italia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Austria, Republica Ceha, Polonia si Belarus.

Torta va fi purtata de 450 de persoane, 100 de voluntari si zece ”flame keepers”. Dupa aprinderea sa la Roma, Flacara va fi dusa in cel mai inalt punct din Europa - Mont Blanc, dupa care isi va incepe periplul spre Belarus, unde va ajunge pe 12 mai a.c., unde va vizita cele mai mari orase, precum si cele mai indepartate localitati din tara gazda a JE.