You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Candidatura Romaniei pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret 2024, discutata la Brasov!

Succesul obtinut de Romania prin organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European Brasov 2013 a fost unanim recunoscut de catre miscarea olimpica internationala si europeana. La 6 ani de la competitia gazduita de tara noastra, intr-o continuitate care promoveaza valorile olimpice, mostenirea si sustenabilitatea, Romania isi propune sa intre din nou pe harta olimpica facand un pas inainte, spre Jocurile Olimpice de Tineret din 2024.
 
Oportunitatea sustinerii candidaturii Romaniei pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret din 2024 a fost tema discutiilor care s-au purtat duminica, 24 martie 2019. Conducerea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, presedintele Mihai Covaliu si secretarul general George Boroi, s-au intalnit la Brasov cu reprezentanti ai Guvernului si cei ai autoritatilor locale. Demnitarii prezenti la intalnire, Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, Ministrul Turismului Bogdan Trif, Ministrul Tineretului si Sportului Bogdan Matei si Ministrul Finantelor Eugen Teodorovici si-au aratat sustinerea pentru acest  proiect si au declarat ca vor recomanda Guvernului, doamnei Prim-ministru Viorica Dancila, sa semneze o scrisoare de intentie pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret din 2024.
 
Autoritatile locale, Asociatia Hotelierilor din Brasov si Poiana Brasov sunt de parere ca o astfel de competitie va aduce un plus de dezvoltare pentru infrastructura zonei si ariei turistice Brasov, Predeal, Cheile Gradistei, Rasnov, Poiana Brasov. Primarul orasului Brasov, George Scripcaru, presedintele Consiliului Judetean, Adrian Vestea, primarii din Rasnov si Predeal, Liviu Butnariu, respectiv, Lucian Adam, au semnat deja scrisoarea de intentie adresata Comitetului Olimpic International, presedintelui Thomas Bach.
 
Structurarea dosarului de candidatura urmeaza a fi  discutat de catre conducerea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman cu reprezentantii Comitetului International Olimpic dupa ce Guvernul Romaniei si Ministerul Tineretului si Sportului vor elabora scrisorile de intentie pentru depunerea candidaturii.
 
Presedintele COSR, Mihai Covaliu,  considera ca inscrierea Romaniei in cursa pentru organizarea unei competitii olimpice este o mandrie nationala, o sansa unica pentru generatiile viitoare de sportivi care isi doresc sa participe la o intrecere de asemenea anvergura si, totodata, pentru zona turistica a Brasovului, un prilej de a deveni un atractiv  centru international pentru sporturile de iarna.

Galerie foto