You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Organizatorii au prezentat Torta Flacarii Olimpice - Tokyo 2020

Torta care va purta Flacara Jocurilor Olimpice - Tokyo 2020 a fost prezentata lumii intregi de organizatori cu un an inainte de startul Stafetei Flacarii Olimpice.

Torta, care in partea superioara are forma unei flori de cires, cu cinci petale, simbolizand cele cinci cercuri olimpice, masoara 71 centimetri lungime si are o greutate de 1,2 kilograme. A fost realizata din aluminiu reciclat, provenit in mare parte de la locuintele temporare construite pentru persoanele afectate de seismul urmat de tsunami, care a devastat estul Japoniei in anul 2011.

Design-ul Tortei evoca de asemenea sloganul oficial ales pentru stafeta - Hope Lights Our Way (Speranta ne lumineaza drumul).

 Design-ul Tortei si traseul acesteia prin Japonia pana la ceremonia de deschidere au fost concepute in ideea intaririi mesajului de speranta pentru regiunile cele mai afectate de catastrofa din 2011.

De asemenea, a fost lansata emblema Stafetei Tortei Flacarii Tokyo 2020 care prezinta atat emblema Tokyo 2020, cat si o imagine stilizata care incorporeaza trei forme rectangulare de culoare rosie, in tonuri gardate, aranjate astfel incat sa ilustreze flacarile dinamice ale unei torte.

Flacara va fi aprinsa anul viitor pe data 12 martie, in Grecia, conform traditiei, iar pe 20 martie va sosi in Japonia, in orasul Matsushima, unul dintre cele mai afectate de tsunamiul din 2011, unde va fi expusa pana pe 21 martie.  Stafeta Tortei va strabate apoi toata Japonia timp de 121 de zile - perioada care de obicei coincide cu inflorirea ciresilor in aceasta tara -  si va ajunge pe Stadionul Olimpic din Tokyo, pe 24 iulie 2020.

Galerie foto