You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Samuraiul Laura Coman tinteste aurul european la Osijek

Laura Coman este marea speranta a Romaniei pentru o medalie olimpica la Tokyo 2020 la tir. Detinatoare a recordului continental in proba de 10 m pusca aer comprimat, frumoasa sportiva tinteste o medalie de aur la Europenele de la Osijek (Croatia) de saptamana viitoare. Titlul la invididual ii lipeste din palmares.

"Ma simt in forma, antrenamentele au decurs foarte bine. Spre deosebire de anul trecut, cand poate nu speram la o medalie de aur la Europene, anul acesta plec cu gandul acesta in Croatia. Ma voi multumi insa cu o medalie de orice culoare. Este un am preolimpic cu multe competitii si obiectivul este sa obtinem calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo inca din 2019", spune sportiva antrenata de Olimpiu Marin.

Stickere pe pusca si unghii tricolore

Laura face parte din ”Programul Samurai” al Comitetului Olimpic, alaturi de alti sportivi cu potential de a cuceri medalii la Tokyo 2020. Dinamovista este razboinica insa doar in sala de antrenamente. "In afara salii, nici nu vreau sa aud de arme, sa le vad macar. Nu merg la mare sa trag cu pusca sa castig maimutoi. Sunt concentrata doar pe ce am de facut. Pregatirea mentala conteaza peste 50% la tir".

Campioana mondiala universitara in 2015, Laura colectioneaza stickere de la competitii si le lipste chiar de arma de concurs. Are o singura superstitie. Isi vopseste o singura unghie tricolora la concursurile importante inainte sa apese pe tragaci. Laura nu se vede ca Angelina Jolie in rol de "Tomb Raider". Spune ca viata bate filmul. La tir sportiv diferenta se face doar la cativa milimetri. "Nu ma impresioneaza filmele de actiune, stiu ca sunt false. La noi precizia este foarte mare", spune sportiva samurai.

Alin Moldoveanu, mai intai idol, apoi coleg

Laura il are ca model pe Alin Moldoveanu, campionul olimpic de la Londra. Abia se apucase de tir, a vazut concursul la TV si acela a fost momentul psihologic care i-a marcat cariera. "Pe mine m-a stimulat mult aurul olimpic al lui Alin. Sper sa ajungem impreuna la Jocurile Olimpice, dar nu trebuie sa punem presiune pentru ca e important sa concuram cu placere. Singurii care sunt de temut sunt sportivii din China, dar nici ei nu sunt roboti, nu sunt de neinvins. Trebuie doar sa fim mai concentrati ca ei", spune optimista campioana europeana din 2018 cu nationala Romaniei.

Palmares Laura Coman

Campioana Mondiala Universitara Gwangju (Coreea de Sud) 2015
Multipla campioana&recordmena nationala
Aur Cupa Mondiala Munchen 2017
Argint Cupa Mondiala New Delhi 2017
Aur Cupa Mondiala Guadalajara 2018
Recordmena europeana cu 251,5 puncte la pusca 10 m aer comprimat
Campioana europeana tir cu nationala Romaniei la Gyor 2018

Galerie foto