You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Chinezii acorda atentie speciala proiectelor meteorologice pentru JO de iarna din 2022

O serie de proiecte meteorologice sunt testate in China pentru a fi gata la timp pentru Jocurile Olimpice si Paralimpice de Iarna din 2022 de la Beijing.

Testele se desfasoara in zona de competitie Zhangjiakou, care urmeaza sa aiba un total de opt arene olimpice si unde se vor desfasura intrecerile de schi alpin si biatlon. "Deoarece evenimentele de schi sunt puternic afectate de vreme, serviciile meteorologice sunt esentiale pentru asigurarea bunului mers al intrecerilor din cadrul Jocurilor Olimpice de iarna", a declarat Guo Hong, vice-director al Observatorului Meteorologic Zhangjiakou, situat in districtul Chongli, la aproximativ patru ore de mers cu masina de la Beijing.

Cele patru proiecte constau in observarea meteorologica de ansamblu, elaborarea de prognoze si predictii rafinate, punerea la punct a serviciu meteorologic si al un proiect de analizare a efectului vremii artificiale.

In prezent, in perimetrul Zhangjiakou au fost construite 29 de observatoare meteorologice pentru a oferi suport pentru serviciul de prognoza si pentru datele live pentru Jocurile Olimpice.

Prognozele meteo si platforma de servicii sunt in curs de dezvoltare, iar meteorologii sunt in curs de instruire.

Un grup de elita format din 36 de persoane din toata China au urmat cursuri de specialitate in districtul Chongli pentru a se familiariza cu climatul local, cu metodele de prognoza si pentru a-si imbunatati capacitatea de prognoza.

Toate proiectele urmeaza sa fie finalizate pana la sfarsitul acestui an.

Galerie foto