You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Drapelul Bielorusiei va flutura pe Mont Blanc, in timpul stafetei Flacarii Pacii a JE Minsk 2019

Flacara celei de a doua editii a Jocurior Europene, competitie multisport care va avea loc la Minsk, in Belarus, in perioada 21-30 mai a.c., va  fi aprinsa la Roma pe data de 3 mai a.c.. Flacara Pacii cum a fost supranumita de organizatori va fi dusa apoi pe celebrul varf muntos Mont Blanc, unde va fi aborat  si drapelul bielorus. “Stafeta Flacarii Pacii este un eveniment unic care va arata Belarusul lumii intregi, iar jurnalisti, mari canale de televiziune si oficiali sportivi din Italia si-au exprimat deja interesul pentru acest eveniment”, a declarat Aleksei Bogdanovici, manager pentru Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media al Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice de la Minsk (MEGOC).

Stafeta Tortei va cuprinde mai multe tari europene: Slovenia, Ungaria, Slovacia si Polonia, iar purtatorii Tortei vor fi insotiti de specialisti in sport si turism, reprezentanti ai mass-media si motociclisti.

Flacara va sosi in Belarus pe 11 mai a.c., dupa care va strabate toate regiunile tarii. Fiecare regiune va pregati programe speciale pentru a arata lumii intregi traditiile si specificul local.

Torta va fi purtata de peste 450 de persoane - sportivi de top, figuri publice, reprezentanti ai culturii si artei bieloruse, destinatia finala fiind Stadionul Dinamo din capitala Belarus unde, in timpul ceremoniei de deschidere din 21 iunie a.c., va fi aprinsa Flacara Jocurilor Europene Minsk 2019.

Galerie foto