You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Probele de canotaj de la JO Los Angeles 2028, ar putea avea loc in Long Beach, gazda disputelor JO din 1932

Concursurile de canotaj din cadrul Jocurilor Olimpice si Paralimpice de la Los Angeles din 2028 ar putea avea loc pe canalul Long Beach, acelasi care a gazduit competitia olimpica din 1932, organizata de orasul californian.

Initial s-a discutat ca intrecerile sa aiba loc pe Lacul Perris, din estul Orasului Ingerilor, dar la utima intalnire care a avut loc in aceasta luna la Lausanne, forul mondial de specialitate a propus schimbarea.

Intreceri olimpice de canotaj ar prespune amenajarea unui sat satelit care pe de-o parte ar spori costurile, iar pe de alta ar plasa canotorii departe de inima Jocurilor.

Mutarea intrecerilor olimpice din 2028 pe Long Beach nu este totusi lipsita de probleme din cauza vaurilor care se formeaza pe canal. Forul mondial de canotaj ar trebui sa aleaga: fie cursele sa se desfasoare pe distanta standard de 2000 m, doar pe patru culoare, fie sa foloseasca sase culoare, dar parcursul sa fie mai scurt - intre 1600 m si 1700 m.

Federatia internationala de canotaj va continua cu studii mai detaliate privind impactul valurilor asupra intrecerilor olimpice de peste noua ani, fiecare dintre baze avand sanse egale de a gazdui competitiile.

Galerie foto