You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Arhiva Jocuri Olimpice

Brisbane, in cursa pentru Jocurile Olimpice si Paralimpice de vara din 2032

Orasul australian Brisbane a intrat in cursa pentru Jocurile Olimpice si Paralimpice din 2032, dupa ce un studiu de fezabilitate a dat unda verde posibilei candidaturi. Raportul care a rezultat din studiul de 18 luni a avertizat totusi ca ar fi necesara o investitie semnificativa pentru imbunatatirea retelelor de transport si a drumurilor din regiune. Potrivit estimarilor, organizarea Jocurile Olimpice si Paralimpice in Brisbane ar costa 900 milioane de dolari australieni (491 milioane de lire sterline / 642 milioane de dolari americani / 566 milioane de euro), cu aproape 300 milioane de dolari australieni (164 milioane de lire / 214 milioane de dolari americani / 189 milioane de euro) mai putin decat organizarea de anul trecut a Jocurilor Commonwealth pe Coasta de Aur.

Lucrarile de reabilitare a drumurilor si a retelelor de transport nu au fost luate in considerare in acest cost, dar studiul a sustinut ca sunt necesare indiferent daca Brisbane va gazdui sau nu Jocurile din 2032.

Functionarii din Queensland sunt increzatori intentia Brisbane de a-si depune candidatura s-ar putea materializa, dar o finantare considerabila ar trebui sa vina de la guvernul federal.

 

 

Galerie foto