You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Samuraiul Loredana Toma si-a propus sa se autodepaseasca la CE de haltere din aprilie 2019 - Vreau sa-mi bat recordul european!

Halterofila Loredana Toma are un palmares impresionant la cei 23 de ani ai sai - este tripla campioana mondiala, de sase ori cea mai buna din Europa la seniori si multipla medaliata cu aur in intrecerile juniorilor.

A inceput sa se ”lupte” cu greutatile de la 12 ani, iar acum are un singur vis - o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. Inclusa in „Samurai 2020”, proiectul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman de sustinere a sportivilor cu potential de a cuceri medalii la JO, Loredana Toma munceste din greu - face cate doua antrenamente pe zi si ridica in jur de zece tone, iar pregatirea dureaza 12 luni pe an.

”Pentru mine antrenament sau concurs este acelasi lucru din punctul de vedere al pregatirii, trag foarte tare la fiecare, ridic tone zilnic, tocmai de aceea sunt zombi dupa fiecare antrenament. Stiu ca asta presupune munca pentru cea mai importanta medalie, aceea de la Jocurile Olimpice”, spune eleva tehnicianului Constantin Urdas, care concureaza in limitele categoriei 64 kg.

In drumul ei spre JO, Loredana are in aceasta primavara, intre  6 si 13 aprilie, un prim concurs important, Campionatele Europene de la Batumi, din Georgia. Sportiva detine recordul continental, cu110 kilograme la smuls, la categoria 64 kg, performanta pe care spera sa o depaseasca.

”Vreau sa bat recordul european la smuls, iar la aruncat obiectivul meu este135 kilograme. Campionatele Europene reprezinta criteriu de calificare la Jocurile Olimpice si imi doresc sa merg cat mai bine in competitie”, a marturisit tanara „samurai”.

Se mentine in limitele categoriei

Loredana nu are probleme cu greutatea corporala si reuseste sa-si ajusteze silueta in preajma competitiilor fara diete extreme sau zile in care nu mananca.

”Acum am cateva kilograme in plus fata de limita categoriei, dar nu sunt probleme. Reusesc sa slabesc la timp. Nu sunt adepta infometarii...cand am de slabit ceva mai mult, o iau treptat, din timp, si mereu am grija sa mananc ceva, chit ca e vorba doar despre o friptura de pui, salata si apa. Sauna ne ajuta mult la slabit, dar in rest nu folosesc alte metode sa scap de kilogramele in plus”.

N-are voie sa mearga mult

Forta in picioare joaca un rol extrem de important in haltere. Tocmai de aceea, sportivii de la aceasta disciplina nu-si obosesc foarte mult muschii in afara salii.

”Nu avem voie sa mergem pe jos mult, ne protejam picioarele. Cu tocuri ma incalt o data, de doua ori pe ani, la cine stie ce festivitati. Nici in mall cand ma duc, destul de rar, ce-i drept, nu merg prea mult la plimbare prin magazine ca stie ca nu-mi face bine...oricum, de trei saptamani incerc sa ajung in mall, dar nu sunt in stare din cauza oboselii”, a mai dezvaluit sportiva.

 

Galerie foto