You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

CIO, gata sa sprijine candidatura comuna a celor doua Corei pentru organizarea JO 2032

La un an dupa succesul Jocurilor Olimpice de iarna 2018 de la PyeongChang, Comitetul International Olimpic (CIO) a organizat o reuniune de lucru pentru a trece in revista progresele facute in colaborarea dintre Republica Coreea si Republica Populara Democrata Coreana. In cadrul acestei reuniuni tripartite, CIO si cele doua delegatii coreene, compuse din reprezentanti ai CNO-urilor si guvernelor respective, au discutat formatul si modalitatile de participare a mai multor echipe sportive ale Coreei unificate, care sa reuneasca sportivi ai ambelor CNO-uri la JO Tokyo 2020.

Cele doua delegatii au expus totodata initiativa istorica de a prezenta o candidatura comuna pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2032. Chiar daca procedura de candidatura pentru 2032 nu a fost lansata, CIO a salutat initiativa si s-a declarat gata sa sprijine cele doua Corei in dezvoltarea acestui proiect.

Cu aceasta ocazie Thomas Bach, presedintele CIO, a declarat : “Discutiile care au avut loc cu ocazia reuniunii de lucru constituie o noua etapa care demonstreaza in ce masura sportul poate contribui la pacea din peninsula coreeana si in lume. Avem o buna baza pe care putem construi si obtine noi progrese in perspectiva JO Tokyo 2020. Sportul va continua sa construiasca punti si sa demonstreze forta unificatoare a Jocurilor Olimpice. Intampinam, asadar, cu caldura initiativa istorica a celor doua Corei, de a prezenta o candidatura comuna pentru organizarea JO 2032."

Galerie foto