• BCR

Stiri

19 februarie 2019 Miss Belarus 2018 si campionul olimpic la scrima Alexander Romankov, star ambasadori ai JE Minsk 2019

Maria Vasilevich, castigatoarea concursului national de frumusete "Miss Belarus-2018" si detinatoarea titului "Miss World Europe", si campionul olimpic la scrima Alexander Romankov au devenit ambasadori ai celei de a doua editii a Jocurilor Europene care vor avea loc la Minsk in 2019.

In cariera de sportiv, Alexander Romankov a obtinut succese considerabile in competitiile spada, sub drapelul Uniunii Republicilor Socialiste Sovietice(URSS), fiind de 17 ori campionul national al URSS. La Jocurile Olimpice de vara din Seul (Coreea de Sud), in 1988, a cucerit titlul olimpic, in palmares mai avand doua medalii olimpice de argint si doua de bronz, si zece titluri de campionul mondial.

Ca "Miss Belarus-2018", Maria Vasilevici a participat la concursul international "Miss World - 2018" din China. Maria a ajuns in finala unde s-au calificat cele mai frumoase cinci Miss, si a primit titlul "Miss World Europe", cel mai bun rezultat din istoria participarii reprezentantelor bieloruse la cel mai vechi si mai prestigios concurs de frumusete de pe planeta. Ulterior, a primit un premiu special din partea presedintelui Republicii Belarus, care este acordat personalitatilor din cultura si arta.