You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

FOTE Vuokatti 2021 a preluat stafeta de la FOTE Sarajevo& Sarajevo de Est 2019

Ceremonia de inchidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European – FOTE Sarajevo&Sarajevo de Est 2019, a avut loc intr-o atmosfera vesela si destinsa pe esplanada din fata administratiei orasului Sarajevo de Est. Alaturi de sportivii care au concurat in intrecerile olimpice si antrenorii lor, la festivitate au participat o serie personalitati si oficialitati ale celor doua orase gazda, ale Asociatiei Comitetelor Olimpice Europene  (EOC) si ale celor 46 de comitete olimpice ale tarilor participante. 

Ceremoniile de premiere ale castigatorilor din probele disputate in ultima zi competitionala a FOTE au avut loc pe scena ceremoniei de inchidere. In aplauzele si uralele celor prezenti, Florin Misca, secretarul general adjunct al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, presedintele Comisiei de Coordonare a viitoarei editii de iarna a FOTE – Vuokatti 2021, din partea EOC, a inmanat medaliile ocupatilor podiumului de la schi fond stafeta mixta 4x5 km.

Defilarea drapelelor tarilor paricipante, unde tricolorul Romaniei a fost purtat de Katalin Albert, locul 11 la short track, 1500 m, a fost urmata de mesajele oficialitatilor.

Descatusati din tenisunea si emotiile concursurilor, sportivii i-au aplaudat si aclamat pe cei care au urcat pe scena, au legat prietenii si s-au distrat schimband insigne personalizate, cu simbolurile comitetelor olimpice ale tarilor pe care l-au reprezenatat, si componente ale echipamentelor, cele mai vanate fiind caciulile.

La finalul evenimentului, reprezentantii orasului finlandez  Vuokatti, care va gazdui cea de a XV-a editie,  de iarna a FOTE - Vuokatti 2021, au preluat simbolic stafeta de la FOTE Sarajevo& Sarajevo de Est 2019, iar Flacara Olimpica a competitiei din Bosnia si Hertegovina, supranumita Flacara Pacii, a fost stinsa, un minunat foc de artificii marcand momentul.

Peste doi ani, in programul editiei de iarna FOTE Vuokatti 2021 au fost incluse noua sporturi si discipline sportive: schi alpin, biatlon, schi fond, patinaj, hochei pe gheata, combinata nordica, short track, schi sarituri si snowboard.

Galerie foto