You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Echipa Olimpica a Romaniei care va participa la FOTE Sarajevo si Sarajevo de Est 2019 a fost prezentata oficial

Echipa Olimpica a Romaniei care va participa la Festivalul Olimpic al Tineretului Olimpic (FOTE), gazduit in Bosnia si Hertegovina de orasele Sarajevo si Sarajevo de Est, in perioada  9-16 februarie a.c., a fost prezentata la Sala Polivalenta din incinta Complexului Olimpic “Sydney 2000” din Izvorani.

Alaturi de componentii Echipei Olimpice, la eveniment au fost prezenti Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), Constantin Bogdan Matei, ministrul Tineretului si Sportului, George Boroi, secretarul general al COSR, membri ai Comitetului Executiv al COSR, conducatori ai forurilor nationale sportive cu reprezentanti in intrecerile din Bosnia si Hertegovina.

In deschidere, dupa intonarea imnului de stat al Romaniei si imnului olimpic, Mihai Covaliu li s-a adresat sportivilor: “Este un moment frumos, un moment in care voi, tinerii, reprezentati Romania, plecand la un drum olimpic. Aceasta competitie, Festivalul Olimpic al Tineretului Olimpic Sarajevo si Sarajevo de Est, este una de care va veti aduce aminte toata viata. Va doresc sa ascultati imnul de stat al Romaniei si imnul olimpic, pe care le-ati ascultat la inceputul acestui eveniment, de cat mai multe ori in cariera, atata timp cat veti reprezenta Romania. Sper ca multi dintre voi sa urce pe podimurile competitiilor la care veti participa. Vreau sa va mai aduc aminte ca in urma cu 35 de ani, pe 8 februarie 1984, avea loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Sarajevo. Este un arc peste timp, este poate un semn ca puteti urca pe podium”.

“FOTE este o competiţie unde cine ştie şi îşi poate gestiona emoţiile poate urca pe podium. Aici îi vedem pe sportivii îndrăzneţi, pe cei care au curaj. Însă visul olimpic este să ajungi la Jocurile Olimpice de seniori. Rezultatele de la bob 2 fete, unde avem vicecampioane mondiale (n.r. - Andreea Grecu şi Teodora Andreea Vlad, medaliate cu argint în proba de bob-2 feminin la CM de juniori) şi medalia de aur de la Campionatul European Under-23 (n.r. - Mihai Cristian Tentea şi Ciprian Nicolae Daroczi, aur în proba de bob-2 masculin la Campionatele Europene Under 23) dau încredere acestor copii că şi ei pot să urce pe podium. Sau măcar să se gândească la un obiectiv de acest gen la FOTE. Tot timpul trebuie să visezi şi să speri la mai mult", a spus mai spus presedintele COSR.

Pe podiumul special amenajat in Sala Polivalenta din incinta Complexului Olimpic “Sydney 2000” din Izvorani, incadrat de doua mascote Groodvy ale competitiei au urcat cei 30 de sportivi si antrenorii lor.

Juramantul olimpic al sportivilor, antrenorilor si oficialilor a fost rostit de biatlonista Andreea Mezdrea, cea care va purta drapelul Romaniei la ceremonia de deschidere a FOTE Sarajevo si Sarajevo de Est 2019.

Echipa Olimpica a Romaniei va pleca spre Sarajevo si Sarajevo de Est sambata 9 februarie a.c., la primele ore ale diminetii.

Interviu Mihai Covaliu, inainte de plecarea la FOTE Sarajevo Sarajevo de ESt 2019

Andreea Mezdrea, purtatorul de drapel al Echipei Olimpice a Romaniei la eremonia de deschidere

Galerie foto