You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Organizatorii Tokyo 2020 au primit peste 200.000 de cereri de voluntariat

Peste 200.000 de persoane au aplicat pentru a fi voluntari la Jocurile Olimpice si Paralimpice, care vor avea loc la Tokyo din 24 iulie 2020, depasindu-se cu mult numarul de 80.000 de voluntari anuntat initial.

"Tokyo 2020 a inceput sa accepte cererile pentru Programul de voluntariat pentru Jocuri la 26 septembrie 2018", au declarat organizatorii. "Numarul total al solicitantilor a crescut insa brusc, chiar inainte de termenul limita de luna trecuta, ca urmare a unui flux de aplicatii de ultim moment. Numarul final a inclus si cererile persoanelor cu deficiente vizuale, termenul limita fiind extins pana la 18 ianuarie a.c.".

Solicitantii se incadreaza intr-o paleta larga de varsta, de la adolescent, la seniori de 80 de ani. Un procent de 64 la suta sunt femei, acelasi procent inregistrandu-se la solicitarile japonezilor.

"Un numar semnificativ de tineri au aplicat, iar numarul relativ mare de solicitanti non-japonezi evidentiaza nivelul puternic de interes global pentru Jocurile Tokyo 2020", au declarat organizatorii Tokyo 2020.

Interviurile si "sesiunile de orientare" pentru solicitantii japonezi sunt programate sa inceapa luna viitoare, iar in octombrie a.c. vor demara actiunile de pregatire a voluntarilor selectionati.

Interviurile pentru solicitantii non-japonezi vor avea loc prin intermediul unui apel video intre martie si iulie a.c., iar cursurile de pregatire vor avea loc in iunie 2020.

 

Galerie foto