You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Solutii inspirate pe drumul spre Lausanne 2020

La doua saptamani dupa celebrarea unui an ramas pana la debutul editiei de iarna a Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT) care vor avea loc la Lausanne, in 2020, Comisia de Coordonare a CIO s-a reunit din nou in capitala Miscarii Olimpice moderne.

Comisia de Coordonare a vizitat unele baze sportive, dintre care doua aplica deja proiectele de executie: Vortex, un complex studentesc super-modern, impresionant, care va fi folosit in Satul Olimpic, si patinoarul Malley, noul asezamant al clubului de hochei pe gheata din Lausanne, unde se va desfasura Ceremonia de deschidere si partidele de hochei. Ambele baze sunt in constructie avand termen de finalizare luna noiembrie 2019.

De asemenea, au fost vizitate bazele Leysin si LeysinPark, care au gazduit la sfarsitul saptamanii trecute Campionatul Mondial al FIS de Freeski si Snowboard.

Presedinta Comisiei de Coordonare a CIO Danka Bartekova a spus : « Vedem eficienta elvetiana cel mai bine prin perspectiva Lausanne 2020. Sunt cautate si gasite solutii sustenabile, combinate cu inovatii – tema fundamentala pentru realizarea intregului proiect (…) ».

Dupa succesul de la JOT Buenos Aires, 2018, Lausanne 2020 aduce si noi probe in program, ca de exemplu hochei 3x3, sau dublu sanie feminin. Vor fi testate noi concepte, cum ar fi cele doua valuri de sportivi tineri care vor asigura noua elita a sportului hibernal si egalitatea de gen – pentru prima oara in istoria JO iarna numarul sportivelor partcipante va fi egal cu cel al sportivilor .

Lausanne 2020 va prezenta si o multitudine de activitati educative si culturale. Yodli, mascota nou lansata si Imaginea Jocurilor au fost proiecte la care au lucrat elevii, alegerea apartinand sportivilor. Scoala de Muzica din Lausanne va pregati muzica oficiala a Jocurilor, in timp ce cunoscuta Scoala Hoteliera din Lausanne va fi implicata activ in dezvoltarea programelor de voluntariat si conceptului nutritional pentru Jocuri.

Galerie foto