You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Orasul polonez Katowice va candida pentru organizarea Jocurilor Europene 2023

Tomasz Poreba, vicepresedinte al Comitetului Olimpic Polonez, si Mariusz Skiba, viceprimar al orasului Katowice, au avut o intalnire la Roma, cu reprezentanti ai Asociatiei Comitetelor Olimpice Europene (EOC),  in perspectiva organizarii celei de-a treia editii a Jocurilor Europene, care va avea loc in 2023.

Katowice se afla in sudul Poloniei, la aproximativ 300 de km de capitala tarii, Varsovia. La inceputul lui 2018, a fost gazda Cupei Mondiale de floreta organizata de federatia internationala de specialitate, iar la sfarsitul lui 2019 urmeaza a gazdui Conferinta Mondiala privind Dopajul in Sport.

Raffaele Pagnozzi, secretarul general al EOC, a declarat ca orasul Katowice este doar unul din cele cu care EOC discuta in privinta gazduirii Jocurilor Europene, intarind astfel declaratia facuta de presedintele EOC Janez Kocijancic, privind „ofertele serioase” primite in acest sens.

Perioada depunerii candidaturilor a inceput in luna septembrie 2018, iar scadenta este la 28 februarie 2019. Orasul gazda va fi anuntat pe 20 iunie a.c., in ajunul celei de-a doua editii a Jocurilor Europene, Minsk 2019.

 

Galerie foto