You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Cristian Balaj, noul presedinte al Agentiei Nationale Anti-Doping

Cristian Balaj, noul presedinte al Agentiei Nationale Anti-Doping
 
Fostul arbitru de fotbal Cristian Balaj, consilier al ministrului Tineretului si Sportului, a fost numit in functia de presedinte al Agentiei Nationale Anti-Doping (ANAD). In varsta de 48 de ani, Balaj a fost arbitru FIFA, are peste 340 de meciuri arbitrate in Romania si peste 140 de prezente la meciuri internationale oficiale.
 
Cristian Balaj a ocupat functia de consilier in cadrul Ministerului Tineretului si Sportului (MTS) in mandatele ministrilor Marius Dunca, Ioana Bran si Bogdan Matei. A fost presedinte al Asociatiei Judetene de Fotbal Maramures, unde a fost ales in functie in 2010 si reales in unanimitate in 2014. Cariera sa de arbitru a debutat in 1994, iar in Liga I a condus pentru prima oara in anul 2000 meciul dintre Steaua Bucuresti - FC Brasov. Pana la finele carierei, a condus peste 340 de meciuri in Liga I si detine recordul celor mai multe finale de Cupa Romaniei arbitrate - patru. A devenit arbitru FIFA in 2003. Doi ani mai tarziu a arbitrat in Cupa UEFA (actualmente Europa League), iar in 2010 a debutat in UEFA Champions League. A arbitrat ultima oara in decembrie 2016, iar la editia 2018 a Galei Fotbalului Romanesc i-a fost decernat Premiul de Excelenta pentru intreaga activitate in arbitraj. 
 
Cristian Balaj ii succede la conducerea ANAD Grazielei Vajiala, care a condus timp de 22 de ani Laboratorul de Control Doping si a fost presedinta ANAD din octombrie 2005.  Graziela Vajiala s-a retras de la conducerea Agentiei Nationale Anti-Doping, la inceputul lui 2019, si a preluat functia de vicepresedinte in cadrul Autoritatii Nationale pentru Formare Profesionala Initiala in Sistem Dual din Romania, functie cu rang de subsecretar de stat.
 

Galerie foto