You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Simona Halep, declarata de ITF campioana mondiala in 2018, a devenit prima campioana mondiala din istoria tenisului feminin romanesc

Jucatoarea  de tenis Simona Halep, numarul unu in clasamentul WTA, a fost desemnata campioana mondiala in anul 2018 de Federatia Internationala de Tenis (ITF) si a devenit prima campioana mondiala din istoria tenisului feminin romanesc.

Simona Halep  va incheia pe prima pozitie in clasamentul WTA al doilea an consecutiv, dupa ce si-a trecut in palmares 46 victorii, un titlu de Mare Slem - la Roland Garros  si o finala de Grand Slam - la Australian Open.

''E o mare onoare sa fiu numita campioana mondiala ITF pentru prima oara. A fost un an incredibil, in care am castigat primul meu titlu de Grand Slam la Roland Garros si termin anul ca numarul unu in lume. Sa primesc o astfel de recunoastere este ceva special si imi da o motivatie in plus sa continui sa muncesc'', a declarat Simona Halep.

Simona Halep este cel de-al treilea jucator roman care castiga un titlu mondial ITF, dupa ce Florin Mergea si Horia Tecau au fost declarati campioni la dublu, la juniori, in 2002, iar Horia Tecau a cucerit titlul la dublu in 2015.

Galerie foto