You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Vulpea Lesik, mascota JE Minsk 2019

Mascota Jocurilor Europene Minsk 2019 va fi vulpea Lesik, identitatea acesteia fiind dezvaluita in cadrul unei ceremonii speciale organizata in capitala Belarusului.

Lesik, a carei culoare portocalie  reprezinta veselia, a fost conceputa  sa poarte o camasa verde, care reprezinta dezvoltarea si armonia, pantaloni negri, care semnifica disciplina si determinare, si pantofi  albastri, care simbolizeaza invincibilitatea.

Povestea spune ca Lesik a venit pe pamant de pe o alta planeta in cautare de prieteni, ajungand in Belarus dupa o lunga plimbare de un milion de pasi. Lesik a gasit apoi floarea de feriga a tarii, despre care se spune ca iti indeplineste toate dorintele.
 
Anatol Kotov, directorul adjunct al JE Minsk 2019, a marturisit ca este convins ca Lesik se va potrivi perfect  in conceptul general al Jocurilor si ca planifica o multime de activitati promotionale cu mascota, pentru ca isi doreste ca mascota sa-si gaseasaca  prieteni nu numai in Belarus ci in intreaga lume.
Reprezentantul UNICEF Rashed Mustafa Sarwar, care s-a numarat printre personalitatile prezente la ceremonia de prezentare, a remarcat caracterul luminos si energic al mascotei. „Este exact cum ar trebui sa fie mascota unui mare eveniment sportiv" , a spus el.

Galerie foto