You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Florin Mergea isi doreste sa ajunga la Tokyo pentru a cuceri aurul olimpic

De mai bine de o luna si jumatate, de cand a devenit tatic, zambetul nu se mai sterge de pe fata lui Florin Mergea, jucatorul de tenis medaliat cu argingt olimpic la dublu la Rio de Janeiro, alaturi de Horia Tecau. Desi la inceputul lui octombrie a suferit o interventie chirurgicala la genunchi, marele succes din viata sa privata – nasterea primul sau copil, l-a ajutat sa treaca usor peste perioada mai dificila, de recuperare, si sa revina la antrenamente.
 
Alaturi de sotie si minunea de baietel care s-a nascut pe  11 octombrie a.c., Florin Mergea se bucura de viata si are planuri mari de viitor, mai ales in ceea ce priveste cariera sa sportiva.
 
 
La prezentarea de la Casa Olimpica a primului lot olimpic de tenis, in care a fost inclus alaturi de alti 11 jucatori de tenis romani de top, nu s-a sfiit sa declare ca se gandeste sa cucereasca titlul olimpic la Tokyo, in 2020.
 
"Mai sunt doi ani pana la Tokyo. Eu am fost accidentat si vin dupa o operatie la genunchi, care a decurs bine. Am revenit la antrenamente, iar acum imi doresc sa revin si la turnee. In perioada urmatoare calificarea la Tokyo reprezinta un obiectiv pentru mine. Vreau sa ii tin pe romani din nou in picioare noaptea si sa facem impreuna urmatorul pas, acela de a aduce o medalie de aur acasa", a spus proaspatul tatic.
 
“Emotiile pe care le-am trait la Rio de Janeiro, in 2016, au fost unice. Au fost cele mai intense emotii pe care le-am trait pe terenul de tenis, dar si in afara lui. Am fost foarte aproape de aur la Rio, dar la Tokyo vom avea o alta varsta si mai multa experienta. In continuare eu cred ca impreuna cu Horia formam una dintre cele mai bune echipe din lume la dublu. Este o onoare pentru mine ca am fost inclus in lotul olimpic al Romaniei, iar obiectivul meu in urmatoarea perioada este sa revin in varful ierarhiei mondiale pentru a ajunge la Tokyo", a marturisit Florin Mergea

Galerie foto