You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Simona Halep tinteste o medalie olimpica la Tokyo 2020

Surazatoare, vesela si glumeata, Simona Halep, numarul 1 al tenisului feminin mondial, a fost prezenta la Casa Olimpica alaturi de noii sai colegi din primul lot olimpic de tenis al Romaniei, in care a fost cooptata. Cea mai valoroasa jucatoare de tenis a lumii a anuntat ca isi doreste sa fie sanatoasa pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, unde vrea sa castige o medalie.

„Sunt onorata sa fac parte din lotul olimpic al Romaniei. Mai este ceva timp pana la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar eu sper sa fiu apta si sa ma calific”, a spus Simona Halep. „Am jucat la Londra acum doua editii si a fost foarte frumos, emotionant si foarte diferit de ceea ce facem noi in fiecare zi. Tenisul este un sport individual, dar atunci cand am jucat la Jocurile Olimpice a fost cu totul si cu totul altceva. Au fost emotii cum nu am mai intalnit si sper ca acum sa joc mult mai bine decat am facut-o la Londra. Obiectivul meu principal la Tokyo este bineinteles o medalie, nu conteaza ce medalie. Eu o sa fac tot posibilul sa fiu prezenta la Tokyo si sa castig. Mai vreau insa sa spun ceva, imi exprim public dorinta de a fi portdrapelul Romaniei la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Bineinteles, daca o sa merg si daca se va decide  astfel. Pentru mine ar fi o mare bucurie”.

Numarul 1 mondial a mentionat ca isi doreste foarte mult sa joace la Tokyo in proba de dublu mixt alaturi de Horia Tecau.
 "Visul meu este sa joc impreuna cu Horia Tecau la dublu mixt. Chiar imi face placere ca exista aceasta posibilitate de a juca impreuna. Noi am mai jucat si am atins chiar si sferturi de Grand Slam. Acum sper sa fim apti amandoi si sa mergem la Tokyo pentru a lua o medalie. E posibil ca pana atunci sa mai jucam dublu mixt, vom vedea, mai e timp destul. De ce Horia? Pentru ca este constantean, pentru ca am mai jucat impreuna, pentru ca a fost numarul 1 la dublu si pentru ca imi e drag de el. Ne intelegem bine si cred ca o sa facem echipa buna. Cu siguranta o sa joc si dublu feminin. Daca te duci la Jocurile Olimpice ar trebui sa joci tot ce se poate. Dar echipa este cea care decide, pentru ca nu mai vorbim de tenis ca sport individual ci ca sport de echipa. Eu ma axez pe o medalie si imi voi pune toata energia pentru ca acest lucru sa se intample", a mai spus jucatoarea romana.

Simona Halep a vorbit si despre sentimentele care au incercat-o cand i-a fost intonat imnul Romaniei. „Momentul meu unic a fost la Roland Garros, cand mi s-a cantat imnul. A fost de departe cel mai frumos moment din viata mea. Este cea mai placuta realizare atunci cand ti se canta imnul pe teren, iar la Jocurile Olimpice se intampla acest lucru. Pentru toti sportivii cred ca este o mare realizare sa isi reprezinte tara. Cu siguranta va fi un moment deosebit la Tokyo, asa cum a fost si la Londra. As fi aproape de perfectiune daca as castiga si o medalie olimpica. Insa eu sper sa facem treaba buna si la Fed Cup. Medalia castigata de baieti la Rio de Janeiro ne-a aratat ca se poate, parcursul lor de atunci ne motiveaza", a adaugat Simona.

Galerie foto