• BCR

Stiri

4 decembrie 2018 Cei 12 componenti ai lotului olimpic de tenis al Romaniei, prezentati oficial

Voia buna, optimismul, dar si emotiile unui inceput plin de angajamente si promisiuni au domnit in Sala Amfiteatru din incinta Casei Olimpice din Bucuresti la prezentarea oficiala a lotului olimpic de tenis al Romaniei, infiintat in premiera la propunerea Federatiei Romane de Tenis, acceptata de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman prin Comisia Tehnica a COSR.  Mihai Covaliu, presedintele COSR, George Boroi, secretarul general al COSR, si George Cosac, presedintele Federatiei Romane de Tenis, au fost alaturi de componentii lotului prezenti: Simona Halep (nr. 1 WTA), Mihaela Buzarnescu (24 WTA), Irina Begu (67 WTA), Ana Bogdan (76 WTA), Monica Niculescu (100 WTA), Alexandra Dulgheru (147 WTA), Irina Bara (158 WTA), Raluca Olaru (dublu, 44 WTA), Marius Copil (60 ATP), Horia Tecau (dublu, 27 ATP), Florin Mergea (dublu, 576 ATP). Sorana Cirstea (85 WTA), care a absentat de la eveniment, este cea de-a 12-a componenta a lotului.

Toti cei prezenti au fost de acord ca drumul pana la Jocurile Olimpice din 2020 este lung si dificil, dar cu totii s-au declarat onorati si incantati de cooptarea in lotul olimpic, promitand ca vor face tot posibilul  ca mai intai sa se califice la competitia olimpica, iar apoi sa ajunga sa concureze si sa obtina cele mai bune performante.

„Federatia Romana de Tenis a obtinut in 2016, la Rio de Janeiro, o medalie de argint, o performanta de exceptie. Imediat dupa aceea am inceput drumul pentru Jocurile Olimpice din 2020”, a spus Mihai Covaliu. „ Pentru competitia din Japonia ne dorim sa facem cea mai buna echipa posibila pentru ca impreuna sa ne bucuram de cat mai multe victorii si medalii, dar si sa trecem cu bine peste infrangeri. In 2016 FRT a fost foarte, foarte aproape de medalia de aur, la Tokyo are insa mari sanse sa isi treaca in palmares acest obiectiv. De la Rio si pana azi Simona Halep a devenit numarul 1 mondial. Acest lucru demonstreaza ca se poate si in Romania. Se poate cu multa seriozitate, munca si corectitudine. La fel si Mihaela Buzarnescu a revenit dupa o pauza competitionala a reusit sa ajunga pana pe locul 20 mondial. Desi nu multi credeau ca e posibil. Acesta e inca un lucru care demonstreaza ca sportivii romani pot face performanta aici", a adaugat seful COSR.

Mihai Covaliu a mentionat ca COSR le va asigura jucatorilor de tenis aceleasi conditii de pregatire de care beneficiaza toti sportivii din lotul olimpic al Romaniei. "Avem o generatie de tenis fantastica. Eu cred in ea, iar faptul ca Federatia Romana de Tenis a inaintat propunerea de a constitui un lot olimpic, atat la masculin, cat si la feminin, denota faptul ca intram intr-o normalitate si ca vom fi o echipa si mai puternica. Le urez bun venit si asa cum toti sportivii din lotul olimpic au toate conditiile pentru a face performanta, COSR le va asigura toate conditiile si sportivilor de la tenis", a incheiat Mihai Covaliu.