You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

CIO va organiza cel mai mare Forum International al Sportivilor din istorie, in aprilie 2019

Pentru a-si intensifica dialogul cu comisiile sportivilor din intreaga lume, Comitetul International Olimpic (CIO) va organiza la Lausanne, in Elvetia, intre 13 si 15 aprilie 2019, Forumul International al Sportivilor din cadrul  CIO. La eveniment, Comisia Sportivilor a CIO va invita, in premiera, peste 350 de reprezentanti ai sportivilor din toate cele 206 de comisii ale sportivilor din cadrul Comitetelor Nationale Olimpice, cel mai mare numar de participanti inregistrat vreodata.
 
 
Pe lista de invitatii se vor regasi, de asemenea, comisiile sportivilor tuturor federatiilor sportive olimpice de vara si de iarna, ale Asociatiei Comitetelor Nationale Olimpice (ANOC), ale asociatiilor continentale, ale Comitetelor Nationale Olimpice,  ale comitetelor de organizare ale Jocuri lor Olimpice, ale Agentiei Mondiale Anti-Doping (WADA), ale Comitetului  International Paralimpic (IPC) si Asociatia Mondiala a Olimpienilor (WOA).
 
"Cel de-al 9-lea Forum International al Sportivilor va oferi o ocazie excelenta de a uni in continuare vocea comunitatii globale a comisiilor sportive", a declarat Kirsty Coventry, presedintele Comisiei Sportivilor  din cadrul CIO. "Dar cel mai important, ne da sansa de a ne asculta reciproc, de a avea discutii constructive pe teme critice si de a invata impreuna din experientele noastre".
 
Thomas Bach, presedintele CIO , a declarat: "Comisia pentru sportivi a parcurs un drum lung de la Congresul Olimpic din Baden-Baden din 1981, cand eu, alaturi de colegii mei, am inceput aceasta calatorie. Prin intermediul Agendei Olimpice 2020, CIO a luat masuri importante pentru a consolida sprijinul sportivilor prin modelul nostru de solidaritate. Forumul International al Sportivilor este o oportunitate nepretuita pentru a asigura ca vocea sportivilor este eficienta si apreciata la toate nivelurile administratiei sportive. "
 
Strategia Comisiilor sportive ale CIO a fost lansata la Forumul International al Sportivilor din 2017 si isi propune centrul sau se afla dorinta de a consolida si mai mult reprezentarea sportivilor in organele de decizie, pentru a se asigura ca punctul de vedere al sportivilor se aude la cel mai inalt nivel in randul tuturor partilor implicate in miscarile olimpice si pentru a imputernici comisiile sportivilor si membrii acestora sa devina lideri eficienti.

Galerie foto